Tapahtumakalenteri 2008

Kuukausikokoukset pidetään Helsingin Kruununhaassa, Tieteiden talossa (Kirkkokatu 6, Hki; sali 104, 1. kerros). Kokouspäivä on kuukauden ensimmäinen torstai, paitsi jos kyseinen torstai on pyhä. Tällöin kokous pidetään kuukauden toisena torstaina. Kokoukset alkavat klo 18.00. Kesä-elokuussa ei ole kokouksia. [ ks. kokouskuvauksia ]

Lisätietoja retkistä antavat Tringan ja Hakin retkivastaavat. Kunkin retken kohdalla lukee kenelle retki-ilmoittautumiset tulee tehdä. (Hakki ry:n retkistä lisää Hakin omilla kotisivuilla)

Toukokuu  
16-18.5
Arktika-viikonloppu Porkkalassa.

Perinteinen telttaviikonloppu Porkkalassa. Retkelle ei sitovia ilmoittautumisia, jokainen saa tulla omien aikataulujensa mukaan. Retken ideana on tarjota majapaikka Porkkalassa parhaaseen arktika aikaan ilman tarvetta kantaa omaa telttaa. Samalla syntyy uusia tuttavuuksia.

24.5
Arktika-aamu Kuivasaaressa

Lähtö Kauppatorilta klo 04.00. Paluu samaan paikkaa noin klo 12.00. Retken hinta 30e. Oppaina Pekka Seppälä (ilmoittautumiset: retkivastaava@tringa.fi) ja Andreas Lindén. Retken päivämäärä ja ajankohta varmistettu tälle päivälle!.

24.5
Kahlaajaretki Santahaminaan

Myös tämän retken tarkemmat yksityiskohdat ilmoitetaan kotisivujen ja/ tai tringa-verkon välityksellä tuonnempana.

Kesäkuu  
7.6
Yölaulajaretki Iso-Huopalahdelle

Lähtö Isohuopalahden laelta koira-aitauksen edestä klo 23.00. Paluu noin klo 01.00. Oppaana Jari Laitasalo. Retki on ilmainen

15.6
Yölaulajaretki Santahaminaan

Myös tämän retken tarkemmat yksityiskohdat ilmoitetaan kotisivujen ja/ tai tringa-verkon välityksellä tuonnempana.

Heinäkuu  
5.7
Veneretki Loviisan Aspskärille !!RETKI ON TÄYNNÄ!!

Retki Aspskärille on täynnä. Lähtö Eläinmuseon edestä klo 7.00. Paluu n. kello 17. Hinta n 45e. Ilmoittautumiset ja tiedustelut Aki Arkiomaalle, arkiomaa@tringa.fi. Retken oppaina Aki Arkiomaa ja Jari Laitasalo.

5.7
Tringan kesäralli

Kesäralli on Tringan ralleista luonteeltaan spontaanein ja ehkäpä myös leppoisin. Arvotut kunnat tekevät valmistelun mahdottomaksi ja mahdollistavat siten minkä tahansa joukkueen menestymisen kisassa. Eikä voitto ole tärkeintä, sillä tässä kisassa kiehtoo erityisesti retken ennalta arvaamaton määränpää. Arvontatilaisuudessa onkin jännitys käsin kosketeltavissa.
Arvonta Kirkkonummen Teboililla lauantaina 5.7 TASAN klo 17. Arvotaan kaksi naapurikuntaa Tringan alueelta, joiden alueella kisa käydään. Mukana arvonnassa eivät ole kolmen viimeisimmän rallin kunnat Hyvinkää, Nurmijärvi, Tuusula, Espoo, Vantaa, Vihti, Karkkila ja Nummi-Pusula. Rallin saa aloittaa joukkueen yhteisellä päätöksellä klo 17-19 ja se jatkuu aloituksesta 18 tuntia. Tehtyä aloituspäätöstä ei saa perua myöhemmin. Muuten voimassa on normaalit rallisäännöt, jotka löytyvät Tringan sivuilta osoitteesta http://www.tringa.fi/tapahtumat/rallisaannot.html.

Purku sunnuntaina 6.7 klo 18 Kalevankadun Iguanassa.

5-11.7.
Tringan Retki Varanginvuonolle Norjaan

Tringa järjestää muutaman vuoden tauon jälkeen retken koillisimpaan Norjaan Varanginvuonolle. Varanki tunnetaan paikkana, jossa voi kohdata Länsi-Euroopan arktisimman luonnon, ja Varangilla vierailevien ulkomaisten lintuharrastajien tähtäimessä on usein pohjoisia lajeja kuten jääkuikka, kyhmy- ja allihaahka sekä pohjankiisla. Arktisten lajien lisäksi alue on kuuluisa harvinaisuuksistaan, ja alueen lajilistalle on päätynyt mm. pikkukorppikotka, mustakulma-albatrossi, kaspiantylli, valkosiipikiuru ja silmälasihaahka.  

Edellisellä Tringan retkellä Varangille löysimme Norjalle uuden lajin, Suomessa tyystin tapaamattoman ohjasnokitiiran (Sterna anaethetus). Näin kovia lajeja on tuskin tällä kertaa luvassa, mutta vanhojen merkkien pitäessä paikkansa lähtijöille on tarjolla massoittain pikkukajavia, ruokkeja, riskilöitä, lunneja, etelän- ja pohjankiisloja ja suulia. Viime retkellä havaitsimme myös muun muassa kaikki neljä mahdollista kihulajia, myrskylintuja, kyhmyhaahkoja, myrskykeijun, pikkuliitäjän, merisirrin, tunturikiuruja, lapinkirvisiä ja vuorihemppoja.

Alustava hinta on 390 euroa Tringan jäsenille / 410 euroa ei-jäsenille sisältäen matkat, majoitukset, oppaan ja veneretken Hornöyan merilintukoloniaan. Nuorille lintuharrastajille neuvotellaan alennus erikseen. Hinta voi muuttua lähtijöiden määrästä riippuen.

Oppaina Jukka Hintikka ja Antto Mäkinen. Mukaan mahtuu 25 retkeläistä, ilmoittautumiset: jukka_hintikka@hotmail.com . Vastaan mielelläni retkeen liittyviin kysymyksiin. Alustava retkiohjelma täältä.

25-27.7
Tringan Nuorisoretki Hangon Lintuasemalle

Retken tarkoituksena on havainnoida muuttavia ja paikallisia lintuja sekä tutustua mm kahlaajarengastukseen sekä lintuaseman rutiinitoimiin. Lähtö retkille tapahtuu omilla autoilla/julkisilla Helsingistä, mutta tarvittaessa voimme sopia treffit esim.Hankoon.

Retkelle ei ole osallistumismaksua ja Tringa tarjoaa osallistujille aamiaiset, yhden lämpimän ruuan päivässä sekä iltapalat. Matkakustannukset osallistujat maksavat itse (max. noin 50 euroa). retkille mahtuu mukaan kuusi nuorta harrastajaa ja etusijalla ovat ensimmäisenä ilmoittautuneet. Retkien ikärajasuositus on 12-20 v. Retken vetäjinä toimivat Petteri Lehikoinen sekä Kaisa Välimäki. Ilmoittautumiset Petteri Lehikoinen (Petteri.lehikoinen@helsinki.fi), 040-7233383. Lisätietoja Petteri Lehikoinen tai Kaisa Välimäki (kaisa.valimaki@helsinki.fi). Ks. myös http://www.tringa.fi/lintuasemat/halias.html.

Elokuu  
1-10.8
Tringan Kiirunavaellus.

Yhdistyksen järjestämä omakustanneretki Yliperän tunturiseuduille. Retken vetää Pekka Seppälä. Retkelle otetaan mukaan max 6 henkeä. Retkeläisiltä edellytettään vähintään 15v ikää sekä hyvää fyysistä kuntoa. Varusteita saa tarvittaessa lainaksi Pekalta. Ilmoittautumiset ja tiedustelut; retkivastaava@tringa.fiReitti: Peera- Termisjärvi- Jogasjärvi- Somasjärvi- Halti- Pitsusjärvi- Saarijärvi-Kilpisjärvi.

5.8
Uuturetki Kuusiluotoon

Uutturetki Vanhankaupunginlahden Kuusiluotoon. Paikallisen oppaan johdolla seurataan uuttukyyhkyn pesäpoikasten rengastusta. Lähtö Lammassaaresta ( pitkospuiden päästä, ilmoitustaulun edestä ) klo 17.00. Oppaana Eero Haapanen. Retki ilmainen.

16.8
Kahlaajaretki Porin Yyteriin.

Lähtö Eläinmuseon edestä klo 6.00. Paluu klo 20.00. Retken hinta 40e. Retki vain jäsenille. oppaina Pekka Seppälä ja Jari Laitasalo. Ilmoittautumiset retkivastaava@tringa.fi

23.8
Retki Finnoolle.

Lähtö pohjoiselta parkkipaikalta ( Hyljeluodontie ) klo 08.00. Paluu samaan paikkaan klo 12.00. Oppaana Roland Vösa. Retki on ilmainen.

Syyskuu  
6.9
Tringan puistoretki Tähtitorninmäelle

Retki ilmainen. Lähtö leikkipuistosta Tähtitorninmäen laelta. klo 08.00. Oppaana Pekka Seppälä.

13.9
Tringan petoretki Länsi-Uudellemaalle

Lähtö Eläinmuseon edestä klo 7.00. Paluu n. klo 18.00. Retken hinta on aikuisille 20e/25e (jäsenet/ei-jäsentet) ja alle 18v. 5e/10e. Oppaina Pekka Seppälä & Andreas Lindén. Ilmoittautumiset Pekka Seppälälle, retkivastaava@tringa.fi

14.9
Kahlaajaretki Santahaminaan.

Retken tarkemmat yksityiskohdat ilmoitetaan jäsenille kotisivujen ja/ tai tringa-verkon välityksellä tuonnempana. Oppaana Jarmo Nieminen.

20.9
Retki Viikkiin.

Lähtö Gardenian edestä klo 08.00 ja paluu n 13.00. Oppaana Kristjan Niitepöld. Retki ilmainen..

20.9
Tringan yhteishavainnointipäivä Vuosaaren täyttömäellä

Retkestä infoa tuonnempana.

26-28.9
Retki Rönnskärille

Infoa tuonnempana. Max 10 osanottajaa. Ilmoittautumiset, retkivastaava@tringa.fi.

27.9
Puistoretki

Tringan puistoretki YKP: hen ( Yliopiston Kasvitieteellinen Puutarha ). Oppaana Hannu Holmström. Tapaaminen klo 08.00 Kaisaniemenranta 2:n portilla. Retken kesto n. 2h. Retki ilmainen.

Lokakuu  
2-5.10
Tringan retki Osmussaareen

Retken hinta n.220e. Ilmoittautumiset 22.9. mennessä. Oppaana Pekka Seppälä, retkivastaava@tringa.fi

4.10
Tiaisretki Hankoon

Lähtö Eläinmuseon edestä klo 07. Paluu n. klo 18.00. Retken hinta on aikuisille 20e/25e (jäsenet/ei-jäsentet) ja alle 18v. 5e/10e.

11.10
Kotkaretki Virolahdelle

Lähtö eläinmuseon edestä klo 06.00. Paluu n. 20.00. Oppaana Pekka Seppälä. Ilmoittautumiset, retkivastaava@tringa.fi

Marraskuu  
15.11
Joutsenretki Hankoon

Lähtö Eläinmuseon edestä klo 07. Paluu n. klo 18.00. Retken hinta on aikuisille 20e/25e (jäsenet/ei-jäsentet) ja alle 18v. 5e/10e.. Retken oppaina Roland Vösa ja Pekka Seppälä. Ilmoittautumiset, vosa_roland@hotmail.com.

Joulukuu  
4-8.12
Jouluretki Jurmoon

Retken hinta n. 160e. Ilmoittautumiset Pekalle, retkivastaava@tringa.fi

Lisätietoa

Tringa: Pekka Seppälä, p. 040-707 4296 retkivastaava@tringa.fi, Andreas Lindén, p. 050-344 6399 ( andreas.linden@helsinki.fi) , Hannu Holmström, p. 050-5306538 ( hannu_holmstrom@jippii.fi) , Kristjan Niitepold ( Kristjan.niitepold@helsinki.fi ) tai Roland Vösa, p. 050-3464023. ( vosa_roland@hotmail.com).

Hakki: Jan Södersved, p. 040-5555 393 tai jan.sodersved@kolumbus.fi. Hakin retkiä enemmän Lohjan ympäristökeskuksen retkisivuilla.

Retkiä järjestävät myös (etenkin keväisin ja syksyisin)

Helsingin ympäristökeskus: http://www.hel.fi/ymk , puh. (09) 7312 2730,

Espoon ympäristökeskus: http://www.espoo.fi/ymparisto , Kalevi Hiironniemi, kalevi.hiironniemi@espoo.fi , puh. (09) 8162 4835,

Bussiyhteydet tärkeimpiin kohteisiin (Viikki, Laajalahti, Villa Elfvik, Suomenoja) löytää helposti YTV:n reittiopaspalvelusta: http://aikataulut.ytv.fi/reittiopas/fi/

Kyhmyjoutsenia Espoon Laajalahdella
© Jari Kostet