EuroBirdwatch -viikonloppuna seurataan lintujen syysmuuttoa

Euroopan suurin lintuharrastustapahtuma EuroBirdwatch järjestetään lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna. Tapahtumaan osallistuu vuosittain kymmeniä tuhansia ihmisiä eri puolilla Eurooppaa ja Keski-Aasian maita. EuroBirdwatchin päätavoitteena on herättää kiinnostusta muuttolintuja ja niiden suojelua kohtaan.

Tapahtumaan voi osallistua retkeilemällä tulevana viikonloppuna 6.-7.10. ja ilmoittamalla havainnot lintutietopalvelu Tiiraan. Eri puolilla pääkaupunkiseutua järjestetään sunnuntaina 7.10. muutonseurantatapahtumia, joihin yleisöllä on vapaa pääsy:

Länsilinturyhmä järjestää yhteishavainnointipäivän Malminkartanon mäellä su 7.10. klo 7.30-14.00

Tringan nuorten linturyhmän syysmuuttotapahtuma Vuosaaren täyttömäen huipulla 7.10. klo 9-13

Tringan yhteishavainnointi Herttoniemen Majavatien kalliolla su 7.10. klo 10-14

 

 

 

EuroBirdwatch ja Tringan yhteishavainnointipäivä Vuosaaren täyttömäellä

Lokakuun ensimmäistä viikonloppua vietettiin kansainvälisen EuroBirdwatch-tapahtuman merkeissä Suomen lisäksi yli 40:ssä Euroopan ja Keski-Aasian maassa. Tapahtumaviikonlopun aikana järjestettiin yhteensä yli tuhat linturetkeä sekä -tapahtumaa ja 24 000 ihmistä tarkkaili muuttolintuja. Lue BirdLife Suomen tiedote EBW-viikonlopusta tästä.

Tringan EuroBirdwatch-tapahtumassa sunnuntaina Vuosaaren täyttömäellä kävi yli 50 henkilöä. Tapahtumapäivänä muutto oli ilahduttavan monipuolista: hanhia ja sepelkyyhkyjä muutti tuhansia, hiirihaukkoja yli sata ja sokerina pohjalla mäen ohitti aivan vierestä nuori kiljukotka. Syksyn merkkeinä havaittiin myös useita tilhiparvia ja staijipaikan vierellä piipahti lyhyesti taigauunilintu.
Sunnuntaina Vuosaaren täyttömäellä järjestettiin myös linturetki lapsiperheille. Tringan tulevat lastenretket löytyvät täältä.

vuosaaren_yhteishavainnointi_eija_putkuri-02-10-2016

ta%cc%88ytto%cc%88ma%cc%88ki2_eija_putkuri
Vuosaaren huipulta näkee kauas. Sunnuntaina mäellä saatiin tarkkailla monipuolista muuttoa ihanteellisessa syyssäässä.
Kuvat © Eija Putkuri

aqucla_vuosaari_petri_shemeikka-02-10-2016
Tringan yhteishavainnointipäivän ehkä yllättävin havainto oli suoraan mäen yli länteen muuttanut nuori kiljukotka.
Kuva © Petri Shemeikka