Suojelutoiminta

Pikkusieppo

 © Jari Kostet

Tringa toimii aktiivisesti oman toimialueensa linnuston parhaaksi. Otamme tarvittaessa kantaa maankäyttöön koko Uudenmaan maakunnan ja Sipoon kunnan alueella. Yhdistyksen suojelutoiminnan painopiste on paikkakohtaisen asiantuntijatiedon toimittamisessa ja suunnitteluvaiheessa vaikuttamisessa. Tringa on järjestänyt useita vapaaehtoisia suojelukeräyksiä, joiden tuotto käytetään erilaisten suojeluprojektien rahoittamiseen.

Yhdistyksen suojelutoimikunta seuraa kaavoitusta, koordinoi suojelutyötä ja on perehtynyt alueen uhanalaisten kohteiden ja lajien tilanteeseen. Apunaan suojelutoimikunnalla on yhdistyksen palkkaama suojelusihteeri. Mitä aikaisemmassa vaiheessa uhat tulevat yhdistyksen tietoon, sitä paremmin asioihin voidaan vaikuttaa. Linnuston kannalta hälyttävistä hankkeista kannattaa ilmoittaa suoraan suojelusihteerille. Erityisesti kunnallisen päätöksenteon ja kaavoituksen seuraamisessa tarvitaan myös Tringan rivijäsenten apua.

Suojelutoimintaan kuuluu myös linnustoarvojen esillä pitäminen erilaisissa työryhmissä: yhteistyötä on vuosien mittaan tehty kaupunkien, kuntien, Metsähallituksen, Helsingin yliopiston ja muiden järjestöjen kanssa.

Jaa tämä juttu:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email