Tringan kuntaskaba 2021

Kuva: pikkutylli, ©Micha Fager

Tringan kuntaskaba 2021

Kuka havaitsee eniten lajeja yhdessä kunnassa? Tringan kuntaskaba 2021 on avoin kilpailu kaikille alueen lintuharrastajille. 

Tässä kisassa pinnoja kerätään vuoden 2021 ajan vapaavalintaisen kunnan alueelta. Kisaan voi osallistua kaikista Tringan toimialueen kunnista.

Halutessaan kisaaja voi osallistua kisaan useammastakin kunnasta, kuitenkin maksimissaan kolmesta. Tällöin kisaaja kerää lajeja kuitenkin jokaisesta kunnasta erikseen – useampaa kuntaa ei siis voi yhdistää yhdeksi alueeksi.

Liikkumistavaksi suositellaan ekologisia vaihtoehtoja, mutta kaikki liikkumistavat ovat kuitenkin sallittuja. Pinnat lasketaan yleisten pinnanlaskusääntöjen mukaan.

SÄÄNNÖT JA OHJEET:

Kilpailuaika: 01.01.2021 – 31.12.2021

Pinnakisapalvelun käyttö: Omat pinnat tallennetaan Tringan pinnakisapalvelusta löytyvälle kotikuntaskaban sivulle.

Rekisteröidy ensin pinnakisapalveluun – www.tringa.fi/kisa/ – ellet ole jo sitä tehnyt. Sisäänkirjautumisen jälkeen voit valita etusivulta mihin kisaan haluat osallistua.

Täytä osallistumislomakkeelle oma nimesi. Osallistumislomakkeen loppuun lisäät havaitsemasi lajit. Täydennä tätä listaa kisan edetessä. Spontaanisti havaitut lajit, kuljetut kilometrit ja käyttämäsi ajan voit täyttää niin halutessasi. Samalla lomakkeella voit myös muuttaa muita tietoja, esim. jos kotipaikan nimi tuli kirjattua väärin.

Kilpailijoita kannustetaan myös ilmoittamaan mielenkiintoiset havaintonsa Tiira.fi -lintutietopalveluun. RK- ja ARK-lajeista on tehtävä asianmukainen ilmoitus.

Lajilleen määrittämättömät ns. kauttalajit: Voit lisätä omalle listalle myös havaitsemasi ns. kauttalajin (esimerkiksi varpus-/kanahaukka tai pikku-/isokäpylintu), jos kyseisen lajiparin molemmat lajit puuttuvat listaltasi. Valitse tällöin lajiparista todennäköisempi tai tavallisempi laji ja lisää se listallesi. Jos myöhemmin kilpailussa havaitset ja määrität lajilleen toisen kyseisestä lajiparista, korvaa kauttalajin havainto tällä uudella lajilla (eli poista vanha havainto ja lisää tilalle uusi).

Sponde = spontaani havainto. Spontaani havainto tarkoittaa yksinkertaistetusti “ei bongattua” -havaintoa, eli lintua, joka on itse löydetty tai oman retkiporukan löytämä. Spontaanisti havaitusta lintuyksilöstä ei ole oletusarvoisesti ennakkotietoa.

Kilpailualue: Alueeksi / kotipesäksi merkkaa kunta jossa kilpailet, esimerkiksi Hanko.Kuntien rajoja voi tarkastella esimerkiksi Maanmittauslaitoksen Karttapaikka -palvelussa.

Tiedustelut: kisat(ät)tringa.fi

Jaa tämä juttu:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email