Tringan kotiseutuskaba 2018

Kuka havaitsee vuoden aikana Tringan toimialueella eniten lajeja omalla kotiseudullaan? Tringan kotiseutuskaba on avoin kilpailu kaikille alueen lintuharrastajille.

Tässä kilpailussa kotiseutu on ympyrän muotoinen alue, joka ulottuu omalta kotiovelta 1000 metriä joka suuntaan. Kisaan voi osallistua kodin lisäksi myös omalta kesämökiltä. Liikkumistavaksi suositellaan ekologisia vaihtoehtoja, mutta kaikki liikkumistavat ovat kuitenkin sallittuja. Pinnat lasketaan yleisten pinnanlaskusääntöjen mukaan.

Kisaan voi osallistua myös talkoohengessä: Saadaanko yksin Tringan toimialueelta kasaan 100 sadan lajin kotiseutua vuonna 2018?

SÄÄNNÖT JA OHJEET:

Kilpailuaika: 01.01.2018 – 31.12.2018

Pinnakisapalvelun käyttö: Omat pinnat tallennetaan Tringan pinnakisapalvelusta löytyvälle kotiseutuskaban sivulle.

Rekisteröidy ensin pinnakisapalveluun – www.tringa.fi/kisa/ – ellet ole jo sitä tehnyt. Sisäänkirjautumisen jälkeen voit valita etusivulta mihin kisaan haluat osallistua.

Täytä osallistumislomakkeelle oma nimesi. Osallistumislomakkeen loppuun lisäät havaitsemasi lajit. Täydennä tätä listaa kisan edetessä. Kuljetut kilometrit ja muut tiedot voit täyttää niin halutessasi. Samalla lomakkeella voit myös muuttaa muita tietoja, esim. jos kotipaikan nimi tuli kirjattua väärin.

Kilpailualue: Kirjaa kilpailualueeksi kodin kunta ja kaupunginosa/kylä, esimerkiksi Helsinki, Lauttasaari tai Inkoo, Degerby.

Tiedustelut: kisat(ät)tringa.fi

 

Oman kotiseudun rajat voi selvittää ja piirtää kartalle ‘ympyröijä’ -verkkopalvelun sekä MML:n karttapaikan avulla seuraavasti:

1. Käy kansalaisen karttapaikalla: http://asiointi.maanmittauslaitos.fi/karttapaikka/
2. Zoomaa kartta halutun osoitteen lähelle
3. Avaa toiseen välilehteen ympyröijä: fba.evvk.com/geo/ympyra

4. Klikkaa karttapaikalla koordinaatti-ikkuna auki (xy-painike).
5. Klikkaa kartalta pistettä, jossa oman kotitalon/mökin ulko-ovi sijaitsee.
6. Kopioi koordinaatti-ikkunasta hätäpuheluissa käytettävät koordinaatit ympyröijän “latitude” ja “longitude” -kenttiin. Vaihda koordinaateissa pilkku pisteeksi (muista merkeistä ei tarvitse välittää). Lisää säde (1000) seuraavaan kenttään (radius / distance).
7. Klikkaa “Calculate and draw” ja oman kotiseudun rajat ovat kartalla. Maastokartan saa näkyviin peruskartta-vaihtoehdolla.