Yölintuopastus, toinen kierros (klo 19.30)

Loading Map....

Aika
30.10.2020 kello 19.30 - 20.30

Lähtöpaikka
Hangon lintuasema

Luokat

Hangon lintuasemalla järjestetään yölintuopastus perjantaina 30.11. Illan toinen opastettu kierros alkaa klo 19.30. Opastus on osa Hangossa 30.10.-1.11. vietettävän Pimeän viikonlopun ohjelmaa. Opastuksen aikana lintuaseman oppaat kertovat lintujen yömuutosta sekä pöllöjen rengastuksesta Haliaksella. Opastus tapahtuu ulkona joten samalla seurataan yömuuttoa, eli kuunnellaan taivaalta kuuluvia rastaiden ja muiden loppusyksyn yömuuttajien ääniä. Mikäli sää sallii, lintuaseman pöllöverkot ovat auki ja rengastaja kiertää verkoilla. Opastus kestää noin tunnin ja sille mahtuu mukaan 12 osallistujaa. Opastus järjestetään säävarauksella: sateella opastusta ei pidetä.

Suositeltavat varusteet: pukeutuminen sään mukaan, lokakuun lopun ilta meren rannalla voi olla viileä! Otsalamppu tai taskulamppu on tärkeä varuste, sillä niemenkärjessä ja luontopolun varrella ei ole muuta valaistusta kuin taivaalla paistava kuu. Tulliniemen luontopolku on paikoin hankalakulkuinen eikä sovellu liikuntaesteisille. Uddskatanin kalliot voivat olla sateella liukkaat, joten maastokelpoiset jalkineet suositeltavat. Omat eväät voi ottaa, esim. lämmintä juotavaa termospulloon. Huomioithan, että Uddskatanilla ei ole yleisö-wc:tä eikä juomavesipistettä.

Kokoontuminen: Tulliniemen luontopolun varrella lintuaseman polun risteyksessä klo 19.30, jossa lintuaseman opas on vastassa. Kokoontumispaikalle on luontopolun parkkipaikalta noin 3,5 kilometrin kävelymatka, paikalle kävelyyn kannattaa varata aikaa noin 45-60 minuuttia.

Opastuksen kesto: toinen kierros klo 19.30 – 20.30. Huom. Opastus järjestetään säävarauksella!

Opastuksen hinta: Opastus on maksuton, mutta vapaaehtoisen tukimaksun voi maksaa lintuaseman tilille.

Ilmoittautuminen Yölintuopastuksen toiselle kierrokselle (19.30) on verkkoilmoittautuminen – napauta tästä

Tiedustelut: opastukset(ät)halias.fi

Huom! Nuodatamme koronavirustilanteen vuoksi viranomaisohjeita sekä BirdLife Suomen suosituksia. Opastus järjestetään ulkona turvaväleistä huolehtien. Opastukselle voi osallistua vain terveenä. Tilanteen muuttuessa opastus voidaan joutua perumaan lyhyelläkin aikataululla. Tiedotamme mahdollisista muutoksista kaikkia ilmoittautuneita.


Hangon lintuaseman valo Uddskatanin yössä © Aki Aintila