Päivä Hangon lintuasemalla ja muilla Hangon parhailla lintupaikoilla

Map Unavailable

Aika
10.10.2020 kello 07.30 - 16.00

3 paikkaa vapaana

Luokat

“Viikonloppuretki” Hangon lintuasemalle ja Hangon muille lintupaikoille järjestetään koronavirusrajoitusten vuoksi vain päiväretkenä 10.10.

Retki aloitetaan Tulliniemen parkkipaikalta, josta kävellään Tulliniemen luontopolkua niemen kärkeen Hangon lintuasemalle. Kärjessä seurataan muuttoa ja päästään todennäköisesti tutustumaan myös rengastettaviin lintuihin kädestä pitäen. Ennen luontopolkua pitkin poistumista teemme kierroksen lintuaseman alueella ja tutustumme lintuaseman toimintaan.

Takaisin parkkipaikalle päästyämme katsomme kelloa, ja käymme lintutilanteen ja sään mukaan vielä muilla Hangon lintupaikoilla. Päätämme retken johonkin päin Hankoa viimeistään klo 16.

Lokakuu on Hangossa ja Haliaksella vaelluslintujen aikaa: hyvän kelin sattuessa tiaisia vilistää lähietäisyydeltä, ja seassa voi olla mm pähkinänakkeleita sekä pähkinähakkeja ja useampaa lajia tikkoja. Petolinnuista varpushaukkoja on yhä liikkeellä, kuten myös hiirihaukkoja ja piekanoja. Hyvällä tuurilla voi muuttohaukka tai maakotkakin näyttäytyä. Pikkulintumuutossa 10.10. on tiaisten lisäksi koppanokkien aikaa: peippoja, järripeippoja, viherpeippoja, hemppoja, tiklejä jne.

Tulliniemen luontopolku on noin 3,5km suuntaansa, joten kävelyä tulee luontopolulla yhteensä 7km. Iltapäivän muilla paikoilla voi lisäksi olla lyhyitä kävelyitä lintutorneille ym.

 

Retkelle on muutama paikka vapaana (tilanne ma 5.10.), ilmoittautumiset ja tiedustelut oppaalle alapuolelta löytyvään sähköpostiosoitteeseen.

 

Oppaana: Aleksi Mikola

Lähtöpaikka: Tulliniemen pysäköintialue (Tulliniementie 1, Hanko)

Retkiaika: Tapaaminen Tulliniemen pysäköintialueella klo 7.30, saapuminen omilla autoilla. Retki päättyy johonkin päin Hankoa viimeistään noin klo 16.

Retken hinta: 30€, maksutiedot saat sähköpostitse ilmoittautumisen jälkeen.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: tiedustelut: aleksi_mikola ÄT hotmail . com

Omat ilmoittautumiset Ilmoittautumisohje

Ilmoittaudu tähän tapahtumaan

Ilmoittautuminen tähän tapahtumaan on päättynyt, tai ei ole vielä alkanut.