Vartiosaaren alkukevään retki (siirtynyt 12.3. -päivältä)

Map Unavailable

Aika
05.03.2022 kello 08.00 - 12.00

Luokat

Retkellä tutustutaan Vartiosaaren monipuoliseen maisemaan, sen talvilintuihin. Katsotaan kevään merkkejä: Mitä lintuja metsässä on äänessä? Kuuluuko jo kiurun heleä ääni taivaalta? Onko sulapaikoissa vesilintuja? Saareen mennään jäätä pitkin Reposalmen kohdalta. Jäät ovat olleet siellä kantavat ja saareen kuljetaan hyvin jäätynyttä polkua, jota on vahvistettu jäälle asetelluilla laudoilla. Nelituntisella retkellä kävellään noin viisi kilometriä ja pidetään evästauko joten termospullo ja eväsrasia mukaan!

Mikäli jäätilanteen vuoksi ei päästä Vartiosaareen, retkeillään mantereen puolella.

Retkelle on pakollinen ilmoittautuminen. Kävelyretkille ei ole jonotusjärjestelmää. Mikäli täyteen varatulle retkelle on peruutusten myötä vapautunut paikkoja, niistä ilmoitetaan tapahtumakalenterissa retken tiedoissa 2-3 päivää ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Muistathan perua ilmoittautumisesi ellet pääsekään retkelle.

Retkellä noudatetaan viranomaisten suosituksia koronavirustartuntojen välttämiseksi. Ethän osallistu retkelle sairaana tai oireisena. Oppaan kaukoputki ei ole retkeläisten käytössä.

Katso retkitiedot tapahtumakalenterista vielä retkeä edeltävänä iltana mahdollisten viime hetken muutosten varalta. Retki saatetaan joutua perumaan lyhyellä varoitusajalla.

Päivitys 16.2. Retken ajankohdan siirron myötä mahdollisesti vapautuvista retkipaikoista ilmoitetaan retkitiedoissa.

Päivitys 17.2.  Retkelle on vapautunut paikkoja. Ilmoittautuminen alla olevan linkin kautta. Mikäli saat ilmoittautumiseesi viestin että retki on täynnä, vapaat paikat ehdittiin varata.

Kenelle: Retki on avoin kaikille

Retkimaksu: Maksuton

Oppaana: Juha Lindy

Retkiaika: Retki alkaa klo 8.00, päättyy viimeistään klo 12.

Lähtöpaikka: Laajasalo, Reposalmentien pysäköintialue, koirapuiston kohdalla, Ilomäentien risteyksen tietämillä

Ilmoittautuminen: viimeistään 3.3. klo 16 seuraavan linkin kautta

https://birdlife-lv.creamailer.fi/survey/bxb2wmzkhstnj

Tiedustelut: opastukset@tringa.fi