Utön syysretki

Map Unavailable

Aika
21.09.2022 - 24.09.2022 kello Koko päivä

Luokat

Lähde mukaan mieleenpainuvalle linturetkelle ulkosaaristoon, Utöön. Suomen eteläisin ympärivuotisesti asuttu saari on kuuluisa mm. lukemattomista vuosien varrelle osuneista erityisistä lintuhavainnoista, esimerkiksi vuoden 2012 joulukuisesta kettusirkkuhavainnosta.  Utön lintutarjonta on aina mielenkiintoinen ja yllätyksellinen, syysmuuttoaikaan voi kohdalle osua vaikka mitä. Ja vaikka lintuanti ei onnistuisikaan yllättämään, saaren ja ympäröivän meren maisemat ovat lumonneet monet. Retki sisältää muutonseurantaa sekä kiertelyä saaressa. Kävelymatkat ovat lyhyitä.

Majoitumme mukavasti Utön Havshotellissa. Saaressa on kauppa. Hotellilta voi ostaa puolihoitoon kuulumattomia aterioita. Yhteysaluksessa on ravintola.

Kulku Nauvoon kimppakyydein. Pärnäisten satamassa on tilava pysäköintialue.

Retkeä odotellessa kannattaa lukea Juha Laaksosen kirja Murha Lintusaarella. Karusta aiheestaan huolimatta hauska kirja, sisältää myös lintutietoa.

Utössä asuvan lintuharrastaja Jorma Tenovuon blogista voi puolestaan lukea Utön lintutapahtumista vuosien varrelta ja tarkistaa saaren uusimmat havainnot:

http://www.jtenovuo.com/blogi/

Retken aikana on mahdollista osallistua erillismaksusta Utön majakan esittelyyn. Utöläinen Hanna Kovanen tuntee majakan ja sen historian.

Retki saattaa peruuntua lyhyellä varoitusjalla. Jos retki peruuntuu, osallistumismaksut palautetaan.

Kenelle: Retki on vain Tringan jäsenille.

Retkiaika ja lähtöpaikka: Lähtö Nauvon Pärnäisten satamasta (Saaristotie 5861) keskiviikkona 21.9. Paluu lauantaina 24.9. Laivamatka yhteen suuntaan kestää sääoloista riippuen 4-5 tuntia. Kellonajat ilmoitetaan kun yhteysaluksen syysaikataulu on julkaistu.

Retken hinta: 420 e 2 hh:ssa majoittuvilta, 480 e 1 hh:ssa majoittuvilta. Retkimaksu sisältää opastuksen, majoittumisen 3 yötä Utö Havshotellissa, puolihoidon (aamiainen ja päivällinen), 1 iltana rantasaunan. Lisäksi kimppakyytimaksu. Ellet halua osallistua yhteispäivällisiin, retkihinta on 2 hh:ssa majoittuvalta 360 e, 1 hh:ssa majoittuvalta 420 e.

Oppaina: Aapo Salmela ja Jaana Sarvala

Ilmoittautuminen ja retkimaksu: Sitova ilmoittautuminen viimeistään 8.9. oheisen linkin kautta:

https://birdlife-lv.creamailer.fi/survey/westaqn61duvx

Saatuasi sähköpostivahvistuksen siitä, että ilmoittautumisesi onnistui ja mahduit mukaan retkelle, maksa viikon kuluessa ilmoittautumisesta 50 e varausmaksu Tringan retkitilille FI0215723000351585. Merkitse maksun viestikenttään “Utön retki 2022-varausmaksu” sekä maksetun osallistujan/osallistujien nimet.

Loppumaksu maksetaan samalle retkitilille viimeistään 8.9.

Ilmoittautumisen peruminen: Lähetä peruutuksesta sähköposti: opastukset@tringa.fi. Saat ohjeet retkimaksun/varausmaksun palautuksen hakemiseksi. 8.9. jälkeen tulleista peruutuksista ei retkimaksua ellei tilalle saada toinen osallistuja.

 

Tiedustelut: opastukset@tringa.fi

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone