Utön saariretki

Loading Map....

Aika
20.09.2018 - 23.09.2018 kello Koko päivä

Lähtöpaikka
Pärnäinen

1 paikkaa vapaana

Luokat

  • Legendaarisessa Utön majakkasaaressa kohtaavat sulassa sovussa rarit ja lintuharrastajat. Syyskuu on otollista aikaa kompata katajikkoja, kiikaroida kylänraitilla tai tapittaa staijikalliolla, joissa aina tulee vastaan jotain mielenkiintoista, oli sitten kyseessä etelänmatkalta viivästynyt kesävieras tai kompassin pahasti kadottanut harvinaisuus. Vikkelät pienet vihreät taigauunilinnut vaeltavat usein syksyisessä ulkosaaristossa, joten hyvällä onnella ja tarkkaavaisella havainnoinnilla voi ino jos toinenkin osua kiikarin kuvaan tai  kameran etsimeen. Utössä retkeily on mukavaa, koska pienessä saaressa välimatkat ovat lyhyet ja linnut ovat helpommin löydettävissä. Tringan retkellä majoittaudutaan mukavasti Havshotellin tiloissa ja maittavan illallisen yhteydessä pidetään yhteinen iltahuuto, jonka jälkeen on mahdollista saunoa rantasaunassa.

 Retki on vain Tringan jäsenille. Tarkista tapahtumakalenterista retkitiedot retkeä edeltävänä päivänä mahdollisten viime hetken muutosten varalta.

 

PÄIVITYS 13.8. 1 paikka vapaana. Tiedustelut: tringa.retketÄT gmail.com

PÄIVITYS 1.9. 1 paikka vapaana autolliselle tai julkisilla kulkuneuvoilla lähtösatamaan pääsevälle. Tiedustelut/varaus tringa.retketÄTgmail.com

Oppaana: Mikko Oivukka

Lähtöpaikka: Parainen, Pärnäs, lossirannan laituri

Retkiaika: Laiva lähtee Paraisilta Pärnäsin satamasta torstaina klo 15. Merimatka kestää noin 4 tuntia. Matkalla on mahdollista havainnoida lintuja laivan kannella. Takaisin lähdetään sunnuntaina klo 12.30 ja Pärnäisiin saavutaan viimeistään klo 18.

Retken hinta: 410 e illallisten kera, tai 330 e ilman illallisia. Hinta sisältää: 3 yön majoituksen hotellihuoneessa, aamiaiset, opastuksen, saunan 2 iltana. Illalliset tulee varata ennakkoon (Jaana Sarvala hoitaa). Lounaan jota ei tarvitse varata ennakkoon, voi halutessaan syödä omakustanteisesti hotellin ravintolassa (hinta 14 euroa).

Retkimaksu maksetaan Tringan retkitilille FI02 1572 3000 3515 85 viimeistään 6.9. Maksun viestiin retken nimi ja retkipäivämäärä sekä maksetun retkeläisen nimi/retkeläisten nimet.

Ilmoittautuminen: Netti-ilmoittautuminen on päättynyt.

Saatuasi sähköpostiisi vahvistuksen retkelle pääsystä, lähetä sähköpostitse Jaana Sarvalalle tietoa tarvitsetko autokyytiä tai olisiko sinulla mahdollisuus lähteä autolla ja tarjota kyytiä. Automatkan kulut jaetaan kyytiläisten kesken. Jos autollisia ei tule tarpeeksi, kuljetaan tilausbussilla. Bussikulut jaetaan tässä tapauksessa kaikkien osallistujien kesken riippumatta siitä, lähteekö joku omalla autolla.  Bussitilanteessa retkimaksu nousee huomattavasti joten pyritään lähtemään kimppakyydeillä.

Päivitys 13.8. Autoja on lähdössä riittävästi.

Tiedustelut:  mikko.oivukkaÄTgmail.com, tringa.retketÄTgmail.com

Omat ilmoittautumiset Ilmoittautumisohje

Ilmoittaudu tähän tapahtumaan

Ilmoittautuminen tähän tapahtumaan on päättynyt, tai ei ole vielä alkanut.