Tringan niittotalkoot Helsingin Vanhankaupunginlahdella

Loading Map....

Aika
14.08.2021 - 15.08.2021 kello Koko päivä

Lähtöpaikka
Vanhankaupunginlahti, Hakalanniemen lintutorni

Luokat

Tringan talkoissa Helsingin Vanhankaupunginlahdella ennallistetaan umpeenkasvavia rantaniittyjä ja parannetaan kosteikkolintujen elinympäristöä. Työlistalla on mm. ruovikon niittoa sekä vesakon ja puuston karsintaa. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa talkookokemusta, tervetuloa mukaan!

Ennakkoilmoittautuminen on koronavirusepidemian vuoksi toistaiseksi pakollinen kaikissa Tringan tapahtumissa. Ilmoittaudu mukaan täällä: talkoiden verkkoilmoittautuminen

Kokoontuminen: lauantaina 14.8. klo 9.00 Hakalanniemen lintutornin luona. Töitä jatketaan sunnuntaina 15.8. tilanteen mukaan klo 9.00 alkaen (tarkempi paikka päivitetään sivuille lähempänä talkooviikonloppua), joten tarkistathan mahdolliset muutokset tältä sivulta talkoita edeltävänä päivänä. Kaikille ilmoittautuneille ilmoitetaan mahdollisista aikataulu- ja muista muutoksista sähköpostitse.

Hakalanniemen aloituspiste (portti josta pääsee rantaniitylle) karttapaikalla: Hakalanniemi

Ohjeita: Työskentelemme lauantaina 14.8. ja sunnuntaina 15.8., kovalla sateella talkoista luovutaan. Tieto mahdollisesta peruuntumisesta tai aikataulun muutoksista päivitetään tälle sivulle viimeistään edellisenä päivänä. Aloitus kumpanakin päivänä klo 9.00, ja töitä jatketaan sää- ja työtilanteen mukaan noin klo 16 asti. Paikalla ei tarvitse olla koko päivää, jo parinkin tunnin työpanos on arvokas, ja mukaan voi liittyä myös myöhemmin päivällä.

Ota mukaan: Iso juomapullo, työhanskat, mielellään kumisaappaat. Helteelläkin pue pikemmin pitkälahkeiset housut kuin shortsit. Jos sinulla on työkaluja omasta takaa, kannattaa ottaa mukaan (vesuri, viikate, oksasakset – merkitse niiden varret nimelläsi). Aurinkoisella säällä auringolta suojautuminen on tärkeää, joten varaa mukaan: lakki/lippis tms. päähine, aurinkovoidetta ja/tai suojaavat vaatteet.

Paikan päällä: Tringa järjestää paikalle juotavaa ja pientä talkooevästä. Tringan puolesta paikalta löytyy myös talkootyövälineitä sekä työhanskoja. Järjestämme paikalle myös suojakäsineitä, käsidesiä sekä desinfiointitarpeita talkootyövälineiden desinfioimiseksi. Huolehdimme talkoopaikalla riittävistä turvaväleistä. Talkoilla on tapaturmavakuutus, joka kattaa mukaan ilmoittautuneet vapaaehtoiset.

Talkooraportti viime vuoden talkoista löytyy täältä: Talkoot Vanhankaupunginlahdella elokuussa 2020

Talkooporukkaa Vanhankaupunginlahden rantaniityllä © Dolf Assmann