Tiaisretki Hankoon

Loading Map....

Aika
06.10.2018 kello 07.00 - 18.00

Lähtöpaikka
Kiasman matkailuliikenteen pysäkki

14 paikkaa vapaana

Luokat

Lokakuun alku on muuton puolesta monipuolista aikaa, vaikka hyönteissyöjät ovatkin jo pääosin lähteneet. Retki aloitetaan Hangon lintuasemalta, jonne kävellään niemen pohjoisrantaa kulkevaa luontopolkua pitkin. Perillä havainnoidaan muuttoa etelämetsän kalliolta ja päästään myös näkemään asemalla rengastettavia lintuja kädestä pitäen. Muutolla nähdään monipuolisesti peippolintuja ja tiaisia, syksystä riippuen on melko hyvät mahdollisuudet nähdä myös pähkinähakkeja ja pähkinänakkeleita sekä useita erilaisia tikkoja.

Haliaksen jälkeen käydään säästä ja lintutilanteesta riippuen muilla Hangon lintupaikoilla: merenlahdilla tai Täktomin peltoaukeilla. Paluumatkalla pysähdytään Karjaan Läppträsketillä, jolla päästään havainnoimaan hanhia ja sorsia sekä mm. uiveloita.

HUOM! Luontopolku Hangon lintuasemalle on 3,5km/suunta, eli retkellä tulee kohtalainen määrä kävelyä! Reitti on osin kallioinen ja sadesäällä liukas, joten hyvät jalkineet.

Tarkista tapahtumakalenterista retkitiedot retkeä edeltävänä päivänä mahdollisten viime hetken muutosten varalta.

Oppaana: Aapo Salmela ja Johannes Silvonen

Lähtöpaikka: Kiasman matkailuliikennepysäkki, Mannerheiminaukio

Retkiaika: Lähtö klo 7:00. Paluu viimeistään klo 18.30

Retken hinta: Tringan jäsen 30e/Tringan jäsen alle 29-vuotias tai opiskelija tai työtön 15e/ ei-jäsenet vastaavasti 40e/20e. Retkimaksu maksetaan Tringan retkitilille FI02 1572 3000 3515 85 viimeistään 1.10. Maksun viestiin retken nimi ja retkipäivämäärä sekä maksetun retkeläisen nimi/retkeläisten nimet

Ilmoittautuminen: Netti-ilmoittautuminen viimeistään 1.10.

Tiedustelut: johannessilvonen (ät) hotmail.com

Omat ilmoittautumiset Ilmoittautumisohje

Ilmoittaudu tähän tapahtumaan

Ilmoittautuminen tähän tapahtumaan on päättynyt, tai ei ole vielä alkanut.