Talviretki Kökariin

Loading Map....

Aika
17.02.2017 - 19.02.2017 kello Koko päivä

Lähtöpaikka
Galtby, Korppoo

0 paikkaa vapaana

Luokat

Tervetuloa helmikuiselle linturetkelle Kökariin! Oppaana saarella on Ari Linna, joka tuntee saaren kymmenien vuosien ja kymmenien sinne tekemiensä retkien kokemuksella.

Ulkomeren ääressä lintuelämä tiivistyy lopputalvella. Sisä- ja välisaariston sulapaikkojen jäädyttyä Kökarissa näkee yhä joukon vesilintuja, ja merisirrit tepastelevat ruokailuluodoillaan Kökarin länsipuolella, kuluneena vuonna tammi-, helmi-, maalis-, huhti- ja vielä toukokuussa. Läntistä avovesialuetta ja luotojen reunoja tarkastellen voi löytää myös sinisorsia ja isokoskeloita, kaakkurin, merimetson, allin, tukkakoskelon ja riskilän täydentäessä ajoittain talviretkien lajilistaa; laivaväylän kyhmyjoutsenmäärät kasvavat kohti maaliskuuta eivätkä satapäiset telkkäparvet ole poikkeuksellisia. 27.2.2005 sataman ja Sandvikin leirintäalueen välissä oli ennätyksellisen monipuolinen joukko vesilintuja: 15 tukkasotkaa, punasotka ja 84 lapasotkaa, sittemmin satamassa talvehti kahtena peräkkäistalvena komea jouhisorsakoiras.
Jäätalvina retkeily suuntautuu Kökarin kyliin, kirkon ympäristön lehtoihin ja tarkkailemme myös pellot mahdollisten talvehtivien päiväpetolintujen varalta. Tällöinkin lajimäärä noussee 20-30 välille. Kökarissa on helmikuussa nähty kaikkiaan noin 85 lintulajia.

Kökarin helmikuussa lintumaailman syysmuuton päättyminen ja kevätmuuton alku voi olla kuin veteen piirretty viiva: ovatko helmikuun lopun merihanhet syys- vai kevätmuutolla, vai talvehtineita, entä helmi-maaliskuun vaihteessa nähdyt sadat räkättirastaat?

Kökarin helmikuista retkeilyä raamittaa suurissa piirteissään rauhallinen, ikiaikainen, Lapin maisemaakin muistuttava luontomaisema. Turistimassojen puuttuessa talviretkellä tapaa lintujen ohella helpoimmin myös oman itsensä, ja ajatuksissaan sitä voi peilata merkittyjen vaelluspolkujen johdattamana saaren rikkaaseen pronssikautiseen – keskiaikaiseen kulttuurihistoriaan.

Majoitus Antons Gästhemin huoneistoissa. Pyrimme kulkemaan kimppakyydein. Jos autollisia ei tule tarpeeksi, selvitellään kulkemista kun nähdään tilanne.

Retki on vain jäsenille. Retkelle mahtuu enintään 14 osallistujaa. Retki toteutuu, jos ilmoittautuneita vähintään 6.

 

PÄIVITYS 7.1.2017: minimiosallistujamäärä ilmoittautunut joten retki toteutuu.
Tarkista tapahtumakalenterista retkitiedot retkeä edeltävänä päivänä mahdollisten viime hetken muutosten varalta.

Oppaana: Ari Linna
Lähtöpaikka: Paraisten Korppoo/Galtby/Satama
Retkiaika: Ålandstrafikenin lautta lähtee perjantaina klo 10. Paluulautta Kökarista lähtee sunnuntaina klo 12 (elleivät aikataulut muutu, kellonajat päivittyvät tapahtumakalenteriin tarvittaessa tammikuun alussa)

Retken hinta: 150 e. Maksu sisältää 2 yöpymistä, 2 päivällistä, opastuksen. Tämän lisäksi omakustannuksella matkat ja muut ateriat (omatoimikokkausta). Retkimaksu maksetaan Tringan retkitilille FI02 1572 3000 3515 85 viimeistään 7.2. Maksun viestiin retken nimi ja retkipäivämäärä sekä maksetun retkeläisen nimi/retkeläisten nimet
Ilmoittautuminen: netti-ilmoittautuminen viimeistään 7.2. Kun olet saanut vahvistuksen retkelle pääsystä (automaattinen vastaus netti-ilmoittautumiseen), lähetä retkivastaavalle meilitse (tringa.retketÄTgmail.com) tieto, tarvitsetko kyydin/onko sinulla tarjota autokyyti Helsingistä Galtbyhyn ja takaisin ja matkat Kökarilla. Autollisten tulee varata autopaikka lautalta Ålandstrafikenilta, kaikki autokulut jakautuvat luonnollisesti kaikkien kyytiläisten kesken.
Tiedustelut: ari.linnaÄTutu.fi

Omat ilmoittautumiset Ilmoittautumisohje

Ilmoittaudu tähän tapahtumaan

Tämä tapahtuma on täynnä.