Syysretki Hiidenmaalle

Loading Map....

Aika
22.09.2016 - 25.09.2016 kello Koko päivä

Lähtöpaikka
Länsiterminaali

1 paikkaa vapaana

Luokat

Syksyn retkellä suuntaamme Viron Luoteis-Rannikolle, jossa retkeilemme ensimmäisen päivän Haapsalun tienoille ja jatkamme sieltä Hiidenmaan rannoille. Hiidenmaa on vähän retkeilty alue Virossa sen syrjäisen sijainnin takia. Hiidenmaa on kuitenkin monen arktisen merilinnun muuttotiellä niin syksyllä kuin keväällä, joka tekee saaresta varsin hyvän muutonseurantapaikan.

Torstaina siirrymme Helsingistä Tallinnaan iltapäivälaivalla. Satamassa teemme tarvittavat juoma- ja pikkupurtavaostokset, josta jatkamme ensimmäisen yön majapaikkaamme, Noarootsissa sijaitsevaan Roostan puhkekülaan. Perjantaiaamulla siirrymme seuraamaan arktista muuttoa Põõsaspean niemelle, Viron Luoteis-Kärkeen. Täällä linnut tulevat varsin läheltä rantaa joten muuttolintujen seuraaminen on varsin leppoisaa. Viimeiset riuttatiirat kalastelevat lähirannoilla ja tiaisten mukana kärjelle vaeltaa pähkinänakkeleita ja viitatiaisia. Päivällä retkeilemme Haapsalun lintulahdilla, Saunjalahden lintutornista voi katsella kerralla 10 000 sorsaa. Syyskuun lopussa paikalla on vielä kymmeniä jalohaikaraoita. Illalla siirrymme Hiidenmaalle. Haapsalun seudun retkitunnelmista voi käydä lukemassa Tringan Vironretken raportista vuodelta 2014.

Hiidenmaalla seuraamme muuttoa Ristnassa ja Tahkunan niemenkärjissä sekä retkeilemme Käinalahdella ja muilla Hiidenmaan lintupaikoilla. Odotettavissa on sääolosuhteista riippuen hyvää sorsalintulajien muuttoa. Käinalahti kerää perinteisesti erinomaisesti vesilintuja ja kahlaajia puoleensa. Sunnuntaina palaamme mantereelle ja mahdollisesti ehdimme vielä kerran pistäytyä Haapsalun mittavilla lintumailla ennen paluuta Tallinaan.

Lisätietoja retkestä tulee kevään aikana. Retkelle mahtuu mukaan max 25 henkilöä.
Retki on vain Tringan jäsenille. Osallistujilla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus.

Oppaana: Roland Vösa
Lähtöpaikka: Länsisatama
Retkiaika: Lähtö 22.9. Länsisatamasta klo 13:30. Paluu 25.9. klo 21:30 Länsisatamaan. Satamassa pitää olla vähintään puoli tuntia ennen matkaa.
Retken hinta: n 300 e, tarkentuu myöhemmin, sisältää laivaliput, majoituksen, kuljetukset, saunan ja aamiaiset sekä päivälliset.
Ilmoittautuminen: netti-ilmoittautuminen viimeistään 1.9.2016
HUOM! Ilmoita retken oppaalle syntymäaika, ruoka-ainerajoitteet, puhelinnumero ja mahdollinen huonekaveritoive. Oppaan sähköposti:
vosa_roland(at)hotmail.com

Omat ilmoittautumiset Ilmoittautumisohje

Ilmoittaudu tähän tapahtumaan

Ilmoittautuminen tähän tapahtumaan on päättynyt, tai ei ole vielä alkanut.