Saariretki Utöön PERUTTU

Loading Map....

Aika
17.09.2020 - 20.09.2020 kello Koko päivä

Lähtöpaikka
Pärnäinen

6 paikkaa vapaana

Luokat

Legendaarisessa Utön majakkasaaressa kohtaavat sulassa sovussa rarit ja lintuharrastajat. Syyskuu on otollista aikaa kompata katajikkoja, kiikaroida kylänraitilla tai tapittaa staijikalliolla, joissa aina tulee vastaan jotain mielenkiintoista, oli sitten kyseessä etelänmatkalta viivästynyt kesävieras tai kompassin pahasti kadottanut harvinaisuus. Vikkelät pienet vihreät taigauunilinnut vaeltavat usein syksyisessä ulkosaaristossa, joten hyvällä onnella ja tarkkaavaisella havainnoinnilla voi ino jos toinenkin osua kiikarin kuvaan tai kameran etsimeen. Utössä retkeily on mukavaa, koska pienessä saaressa välimatkat ovat lyhyet ja linnut ovat helpommin löydettävissä. Tringan retkellä majoittaudutaan mukavasti Utö Havshotellin tiloissa ja maittavan illallisen yhteydessä pidetään yhteinen iltahuuto, jonka jälkeen on mahdollista saunoa rantasaunassa.

 

Lue lisää Utön linnustosta saaressa asuvan lintuharrastaja Jorma Tenovuon blogista

(Linkki: http://www.jtenovuo.com/blogi).

Automatkaan on syytä varata reilusti aikaa, matkalla on lossi. Laivamatkalla on mahdollista havainnoida lintuja laivan kannella. Laivassa on kahvio, josta saa mm. keittoa.

Retki on vain Tringan jäsenille.

Koronavirustilanne:

Noudatamme retkillä THL:n ja muiden viranomaisten ohjeita ja suosituksia. BirdLife on antanut lintuyhdistyksille viranomaisohjeisiin perustuvat omat suosituksensa retkien järjestämisestä. Tilanteen muuttuessa tapahtuma voidaan joutua perumaan lyhyelläkin varoitusajalla. Peruutuksesta ilmoitetaan ilmoittautuneille.

Retkelle saa tulla vain ehdottoman terveenä – lievistäkin oireista on jäätävä kotiin.

Jokainen osallistuu retkelle omalla vastuullaan. Emme suosittele riskiryhmiin kuuluvia osallistumaan retkelle.

Oppaan kaukoputkea ei voi käyttää. Tringalta on mahdollista lainata kaukoputki.

 

Lue yleisretkiohjeet, joissa mm. peruutusehdot, täältä:

Yleisiä retkiohjeita

 

 

Oppaana: Aapo Salmela

Lähtöpaikka: Parainen, Pärnäsin satama. Satamassa on pysäköintialue.

Retkiaika: Laiva lähtee Paraisilta Pärnäsin satamasta torstaina iltapäivällä, aika ilmoitetaan myöhemmin. Merimatka kestää 4-5 tuntia. Takaisin lähdetään sunnuntaina puolilta päivin ja Pärnäsiin saavutaan illansuussa. Tarkat ajat ilmoitetaan kun laivayhtiö vahvistaa aikataulun.

PÄIVITYS 9.8. Syyskuun lautta-aikataulu on julkaistu. Laiva lähtee Pärnäsistä torstaina klo 13.30.

Retken hinta: 395 e. Retkimaksu sisältää: opastuksen, hotellimajoituksen 3 yötä 2 hengen huoneissa, 3 x aamiaisen ja 3 x päivällisen, 2 x saunan. Lounaan (10-14 e) voi halutessaan syödä omakustanteisesti hotellin ravintolassa. Retkimaksu maksetaan Tringan retkitilille FI02 1572 3000 3515 85 viimeistään 15.8. Maksun viestiin retken nimi ja retkipäivämäärä sekä maksetun retkeläisen nimi/retkeläisten nimet. Retkimaksua ei palauteta kokonaan 15.8. jälkeen tulleista peruutuksista.

Ilmoittautuminen: Sitova netti-ilmoittautuminen 8.12. alkaen, viimeistään 15.8.2020
Saatuasi sähköpostiisi vahvistuksen retkelle pääsystä, ilmoita sähköpostitse Jaana Sarvalalle (retketÄTtringa.fi), tarvitsetko autokyytiä tai olisiko sinulla mahdollisuus lähteä autolla. Autokyydin kulut jaetaan kyytiläisten kesken. Ilmoita mahdollinen erityisruokavalio suoraan hotelliin: infoÄTutohotel.fi viimeistään 2 viikkoa ennen retkeä.

PÄIVITYS 20.8. Retken virallinen ilmoittautumisaika on päättynyt ja retki on täynnä vaikka järjestelmä näyttää vapaita paikkoja. Voit kysyä mahdollisia peruutuspaikkoja: retketÄTtringa.fi

Tiedustelut: aapo.salmelaÄTgmail.com

Omat ilmoittautumiset Ilmoittautumisohje

Ilmoittaudu tähän tapahtumaan

Ilmoittautuminen tähän tapahtumaan on päättynyt, tai ei ole vielä alkanut.