Retki Utöön

Loading Map....

Aika
22.09.2021 - 25.09.2021 kello Koko päivä

Lähtöpaikka
Pärnäinen

Luokat

Lähde mukaan mieleenpainuvalle linturetkelle ulkosaaristoon Utöön, Suomen eteläisimmälle ympärivuotisesti asutulle saarelle. Utön lintutarjonta on aina mielenkiintoinen ja yllätyksellinen, syysmuuttoaikaan voi kohdalle osua vaikka mitä. Retki sisältää muutonseurantaa sekä kiertelyä saaressa. Kävelymatkat ovat lyhyitä. Majoitumme mukavasti Utön Havshotelliin. Saaressa on kauppa. Hotellilta voi ostaa puolihoitoon kuulumattomia aterioita. Yhteysaluksessa on ravintola.

Kulku Nauvoon kimppakyydein.

Retkeä odotellessa kannattaa lukea Juha Laaksosen kirja Murha Lintusaarella. Karusta aiheestaan huolimatta hauska kirja, sisältää myös lintutietoa.

Utössä asuvan lintukuvaaja Jorma Tenovuon blogista voi lukea Utön lintutapahtumista vuosien varrelta ja tarkistaa saaren uusimmat havainnot:

http://www.jtenovuo.com/blogi/

Retken aikana on mahdollista osallistua erillismaksusta Utön majakan esittelyyn. Utöläinen Hanna Kovanen tuntee majakan ja siihen liittyvät hurjatkin tarinat.

Retki saattaa peruuntua lyhyellä varoitusjalla koronatilanteesta riippuen. Jos retki peruuntuu, osallistumismaksut palautetaan.

Retki on vain Tringan jäsenille.

Retkiaika: Lähtö Nauvon Pärnäisten satamasta keskiviikkona 22.9. klo 11.10. Paluu lauantaina 25.9. Utöstä 8.30. Matka yhteen suuntaan kestää 4-5 tuntia.

Retken hinta: 375 e 2 hh:ssa majoittuvilta, 475 e 1 hh:ssa majoittuvilta. Retkimaksu sisältää majoittumisen 3 yötä Utö Havshotellissa, puolihoidon (aamiainen ja päivällinen), opastuksen. Lisäksi kimppakyytimaksu.

Mahdollisuus lisäksi erillismaksusta saunoa rantasaunassa.

Oppaana: Aapo Salmela

Ilmoittautuminen ja retkimaksu: Sitova ilmoittautuminen viimeistään 8.9. oheisen linkin kautta:

https://birdlife-lv.creamailer.fi/survey/umjez0cvgfsos

 

Saatuasi sähköpostivahvistuksen siitä, että ilmoittautumisesi onnistui ja mahduit mukaan retkelle, maksa viikon kuluessa ilmoittautumisesta 50 e varausmaksu Tringan retkitilille FI0215723000351585. Merkitse maksun viestikenttään “Utön retki 2021-varausmaksu” sekä maksetun osallistujan/osallistujien nimet.

Loppumaksu maksetaan samalle retkitilille viimeistään 8.9.

8.9. jälkeen tulleista peruutuksista ei palauteta retkimaksuja ellei tilalle tule toinen osallistuja.

Saatuasi retkipaikkavahvistuksen, lähetä heti myös sähköpostilla tieto, varaatko 1 hengen huoneen vai paikan 2 hengen huoneeseen:

 

opastukset@tringa.fi

 

Tiedustelut: opastukset@tringa.fi