Retki Suomenlinnaan

Loading Map....

Aika
04.01.2020 kello 09.00 - 14.00

Lähtöpaikka
Suomenlinna

Luokat

Suomenlinna tarjoaa heti alkuvuodesta mahdollisuuden nähdä sekä merilintuja että asutuksen ja vallien suojassa viihtyviä satunnaistalvehtijoita. Kävelemme lauttarannasta saaren ympäri pysähtyen suojaisiin paikkoihin tähyilemään merelle. Tarkkailemme saaren ruokintapaikkoja ja pensaita. Syksyn marjatilanteesta ja alkutalven ankaruudesta riippuen saarelta voi löytää tilhiä, rastaita ja muita marjalintuja tai jopa yksittäisiä viivytteleviä hyönteissyöjiä. Hyvinä vuosina Kustaanmiekan valleilla voi tavata jopa tunturikiurun tai vuorihemppoparven. Meri on käytännössä aina jäätön vuodenvaihteen yli ainakin saaren eteläpuolella, mikä mahdollistaa esim. alliparven tai yksittäisen merimetson näkemisen.

HUOM! PÄIVITYS 3.1.2020: Luvassa on poutasäätä, jopa aurinkoa, lämpötila noin +2, mutta länsi- tai lounaistuuli 6-7m/s viilentää kummasti, joten lämmintä päälle! Jos saaressa ja merellä on lintuja niukasti, saatamme jättää Suomenlinnan puolenpäivän aikaan ja käydä esim. Kaivopuistossa tai Eiranrannassa katsastamassa lintutilannetta. Katsotaan tilanteen mukaan.

Oppaana: Peter Buchert ja Niko Björkell

Lähtöpaikka: Suomenlinna, lautan tulolaituri

Retkiaika: Lähtö Suomenlinnassa lautan saavuttua klo 9.15. Lautta lähtee Kauppatorilta klo 9. Paluu Suomenlinnasta viimeistään 13.20 lähtevällä lautalla.

Retken hinta: Kukin hoitaa itse lauttamaksun (HSL:n lippu).

Ilmoittautuminen: Ei ilmoittautumista

Tiedustelut: peter.buchertÄThbl.fi