Retki Itä-Siperian tundralle ja taigalle

Loading Map....

Aika
15.06.2018 - 30.06.2018 kello Koko päivä

Lähtöpaikka
Helsinki-Vantaan lentoasema

Luokat

Siperia tarjoaa unohtumattomia elämyksiä, ikimuistoisia hetkiä ja tietenkin uskomattoman upeita lintuja kuten lähes tarunhohtoisen ruusulokin ja silmälasihaahkan. Yakutian sijainti Itä-Siperian läntisessä reunassa tarjoaa kiinnostavan paletin sekä läntisiä, että itäisiä lajeja. Lenajoen suisto on mm. silmälasihaahkan läntisintä asuinseutua. Lukemattomat polygoni-lammet ja suot mahdollistavat rikkaan lintufaunan, eritoten kahlaajien osalta. Retkellä tullaan havaitsemaan useita meille tuttuja läpimuuttajia, mutta myös joukon tuntemattomampia siivekkäitä.

Alustava retkiohjelma:

pe 15.6. Lento: Helsinki-Moskova-Yakutsk

Lähdemme Finnairin iltalennolle kohti Moskovaa ja sieltä jatkamme lyhyen odotuksen jälkeen Aeroflotilla Yakutskiin, jonne saavumme seuraavan päivän aamuna.

la 16.6.- su 17.6. Retkeilyä Yakutskin ympäristössä.

Saavuttuamme Yakutskiin retkeilemme paikallisen oppaan johdolla viikonlopun Yakutskin ympäristössä. Tähtäimessä ovat taigan linnut, kuten taigarautiainen ja taigakirvinen.

ma 18.6. Lento: Yakutsk-Tiksi. Tiksin ympäristö.

Lähdemme aamulennolla kohti Jäämeren rannikkokaupunkia Tiksiä, jonne saavumme aamupäivän kuluessa. Tiksissä vietämme yhden yön, jotta rajamuodollisuudet saadaan kuntoon. Käymme katsomassa lintuja kaupungin ympäristössä, näemme ensimmäiset siperiankurmitsat sekä monta muuta tundran mielenkiintoista siivekästä.

ti 19.6.- ti 26.6. Lena-joen suisto.

Tulevan kahdeksan päivän ajan retkeilemme suiston eri osissa. Mahdollisesti teemme yönyliretken Stolbin saarelle, jossa sijaitsee Sokolin säätutkimusasema. Suistossa tulemme liikkumaan pienillä moottoriveneillä, joilla on ketterä navigoida suiston matalissa vesissä. Suiston sisäosista pyrimme löytämään pikkujoutsenen, tundrahanhen ja tundrakurppelon sekä tuhkakirvisen. Vierailemme myös ruusulokkikoloniassa, jota harva on nähnyt!

Suiston reunaosissa Laptevin meren reunalla vierailemme toisen mielenkiintoisen lokkilajin, tiiralokkin yhdyskunnassa. Vierailemme myös leveäpyrstökihun asuinseuduilla. Bykovskayan kanavassa käymme hoitamassa retken lajiksi silmälasihaahkan ja allihaahkan. Suiston puustoisissa osissa on mahdollista havaita taigarautiainen, lapinuunilintu ja pikkusirkku.

Tundran vaihtelevista sääolosuhteista johtuen päiväntarkkaa retkiohjelmaa ei pystytä antamaan, mutta mainitut tavoitelajit tullaan kyllä näkemään.

ke 27.6. Takaisin Tiksiin.

Lähdemme aamulla paluumatkalle kohti Tiksin kaupunkia. Havainnoimme linnustoa veneestä käsin ja pysähdymme tarvittaessa kuvaamaan. Yövymme kaupungissa majatalossa.

to 28.6. Paluu takaisin ihmisten ilmoille, lento: Tiksi-Yakutsk.

Aamulla lennämme Tiksistä Yakutskiin, takaraivossa ikimuistoinen retki Siperian tundralle!

pe 29.6. Retkeilyä Yakutskin ympäristössä

Kokonainen retkipäivä taigalla. Vierailemme myös kaupungin mammuttimuseossa.

la 30.6. Lento: Yakutsk-Moskova-Helsinki.

Lähdemme aamulla Yakutskista ja lennämme Moskovan kautta Helsinkiin, jonne saavumme lauantai-illalla.

Retki on vain Tringan jäsenille.

Oppaana: Roland Vösa

Retkimaksu: noin 4000e.

Ilmoittautuminen: retki on täynnä.