Rantamo-Seittelin ja Sarvikallion iltaretki LÄHTÖAIKA KLO 15.30

Loading Map....

Aika
13.04.2022 kello 15.00 - 21.00

Lähtöpaikka
Kiasman matkailuliikenteen pysäkki

Luokat

 

Tuusulan Rantamo on Tuusulanjärven länsirannalla oleva kosteikkokohde. Alueelle on rakennettu 90-luvulla kaksi isohkoa laskeumavesiallasta, jotka muodostavat niitä ympäröivien peltojen kanssa hienon lintualuekokonaisuuden. Altaista toinen sijaitsee Seittelin puolella ja siellä pesii yksi Uudenmaan suurimmista naurulokkiyhdyskunnista. Tämän altaan uudistaminen on meneillään. Tämä on erittäin mittava ja ainutlaatuinen kunnostusprojekti altaan tyhjentämisineen. Molemmat altaan ja peltoaukeat hallitsee hyvin keskellä aluetta olevalta muutontarkkailukukkulalta ja muutenkin alueella retkeily on helppoa.  Alueella levähtää paljon vesilintuja, kahlaajia ja varpuslintuja. Lisäksi tutustumme aikamahdollisuuksien mukaan alueen vieressä olevaan Sarvikallion luontopolkuun, jonka pituus on kolme kilometriä. Polku kulkee kauniilla lehtoalueella, osittain Tuusulanjärven rantaa mukaillen. Lintujen iltakonsertti on parhaimmillaan upea. Luontopolulla on mäkiä, polut saattavat olla paikoin mutaiset.

 

Ethän osallistu retkelle sairaana tai oireisena. Bussissa tulee käyttää kasvomaskia muulloin kuin ruokaillessa. Bussissa myös vieruspaikalle tulee toinen osallistuja.

Katso retkitiedot tapahtumakalenterista vielä retkeä edeltävänä iltana mahdollisten viime hetken muutosten varalta. Retki saatetaan joutua perumaan lyhyellä varoitusajalla.

Lue myös yleiset retkiohjeet:

Yleisiä retkiohjeita

 

Kenelle: Retki on vain Tringan jäsenille.

Oppaana: Mikko Savelainen

Retkimaksu: Tringan jäsen  37 e. Tringan jäsen/Alle 18-v./opiskelija/työtön 20 e.  Maksu sisältää opastuksen ja kuljetuksen tilausbussilla.

Lähtöpaikka: Kiasman matkailuliikenteen pysäkki, Mannerheiminaukio 2

Retkiaika: Lähtö klo 15.00. Paluu Kiasmalle viimeistään klo 21.30.

PÄIVITYS 11.4. Bussi lähtee Kiasmalta klo 15.30. Kävelyreitti paikoin märkä ja mutainen, vähintään nilkkapituiset vedenkestävät kengät tarpeen. Ilmoittautuneille lähetetty sähköpostia 11.4. Tarkista roskaposti ellet ole saanut viestiä.

 

Ilmoittautuminen ja retkimaksu: viimeistään 6.4. seuraavan linkin kautta:

 

https://tringa.tapahtumiin.fi/fi/events/e/seitteli-rantamon-ja-sarvikallion-retki/6217372e1a1a5b47398b4571

 

Ilmoittautumisen peruminen: Lähetä peruutuksesta sähköposti: opastukset@tringa.fi

Mikäli perut osallistumisesi vähintään 7 päivää ennen retkeä, sinulle palautetaan maksamasi retkimaksu – (miinus) 5 euroa (Evention käsittelykulut).

Mikäli perut osallistumisesi 1-6 pv ennen retkeä, sinulle palautetaan retkimaksusta 50 %.

Mikäli et tule retkelle, jolle olet ilmoittautunut, etkä ole perunut osallistumistasi, retkimaksua ei palauteta.

 

Tiedustelut: opastukset@tringa.fi