Örön retki

Loading Map....

Aika
15.04.2016 - 17.04.2016 kello Koko päivä

Lähtöpaikka
Kasnäs, vierasvenesatama

0 paikkaa vapaana

Luokat

Tringa järjestää ensimmäistä kertaa retken legendaariselle Örön saarelle Suomenlahden partaalle. Saari on erityisen kuuluisa poikkeuksellisesta kasvistostaan ja monipuolisesta perhoslajistosta. Linnuston kannalta saaresta tekee mielenkiintoisen sen monipuolinen luonto. Saarelta löytyy niin ikikuusikkoa, hiekkarantaa, ketoja kuin reheviä ruovikkolahtia. Tämän lisäksi sijainti ulkomeren äärellä Suomenlahden suulla tarjoaa mahdollisuuden havaita arktisten lintujen muuttoa niin keväällä kuin syksyllä.

Matkaan on tarkoitus lähteä kimppakyydeillä. Kemiönsaaren Kasnäsin satamasta vene vie perille saareen noin kolmessa vartissa. Örössä majoittaudutaan kantahenkilökunnan entisiin paritalohuoneistoihin. Huoneistoja on varattu kuusi, joten jokaiseen mahtuu neljä henkilöä: http://visitörö.fi/index.php/majoitus/majoitus. Huoneissa on lakanat ja pyyhkeet. Keittiö on hyvin varusteltu ja tilava, jotkut varustettu jopa merinäköalalla! Lounasta (13,80e) on saatavissa ravintolasta molempina päivinä.

Perjantaina on luvassa lyhyt tutustuminen saareen ja mahdollinen yritys rengastaa sarvipöllöjä. Lauantaina suunnataan aamusta saaren eteläkärkeen havainnoimaan muuttoa. Iltapäivällä kompataan vapaamuotoisesti saarta. Illalla odottavat makoisat löylyt rantasaunassa ja perinteinen iltahuuto jossa käydään läpi päivän lajit ja määrät. Illalla mahdollisesti jälleen pöllöyritystä. Sunnuntaina suunnataan taas eteläkärkeen ja iltapäivällä komppataan. Lähtö mantereelle noin viiden maissa. Veneessä pidetään taas iltahuuto.

Retkelle mahtuu 23 osallistujaa. Huom! Retki on vain Tringan jäsenille.

Oppaana: Roland Vösa
Lähtöpaikka: Kasnäs, Kemiönsaari
Retkiaika: Lähtö Kasnäsistä klo 17:00. Paluu Öröstä sunnuntaina 17.4. klo 17:00.
Retken hinta: n 110 e sisältäen venekuljetukset, majoituksen ja saunan. Retkihinta tarkentuu helmikuun loppuun mennessä. Retkimaksu maksetaan Tringan retkitilille FI02 1572 3000 3515 85 viimeistään 8.4.2016. Maksun viestiin retken nimi ja retkipäivämäärä sekä maksetun retkeläisen nimi/retkeläisten nimet.
Ilmoittautuminen: netti-ilmoittautuminen viimeistään 8.4.2016
Tiedustelut: vosa_roland(at)hotmail.com

Omat ilmoittautumiset Ilmoittautumisohje

Ilmoittaudu tähän tapahtumaan

Tämä tapahtuma on täynnä.