Linturetki Etelä-Israeliin

Loading Map....

Aika
19.04.2017 - 27.04.2017 kello Koko päivä

Lähtöpaikka
Helsinki-Vantaan lentoasema

Luokat

Opastettu linturetki Eilatiin 19.-27.4.2017

Lähde mukaan Tringan jäsenretkelle Etelä-Israeliin! Huhtikuussa Eilatissa näkee jopa enemmän lintuja kuin maaliskuussa. Nyt sinulla on mahdollisuus todeta se itse kokeneen oppaan kanssa.

Lennämme 19.4. Helsinki—Vantaalta Tel Aviviin, jonne saavumme 00.30. Nappaamme pikkubussin käyttöömme ja painelemme pehkuihin. Aamulla suuntaamme pohjoiseen, legendaarisille Maagan Michaelin altaille. Päivän aikana retkeilemme vihreän Israelin alueella ja illaksi saavumme hyvissä ajoin Negevin autiomaan reunalla sijaitsevalle Zeelimin kibbutzille. Tornipöllö ja kyläpöllönen huutelevat usein kibbutzin sisällä. Seuraavana aamuna heräämme aikaisin ja ajamme auringonnousuksi Negevin autiomaahan, legendaariseen Nizzanaan. Nizzanan puoliaavikon aamu on täynnä linnunlaulua. Idänkaulustrappeja, hietakyyhkyjä, aavikkojuoksijoita, pikkupensaskerttuja ja muita puoliaavikon lajeja katselemme kaikessa rauhassa. Koko Nizzanan alue on Israelin läntisen muuttoreitin varrella, ja taivaalla voi tapahtua mitä vain. Päivän mittaan ajamme aavikon lintuja katsellen Eilatiin, jossa majoitumme Hotelli Melonyyn. Neljä seuraavaa kokonaista päivää retkeilemme Eilatissa ja sen lähialueilla. Viimeisenä päivänä ajamme heti aamiaisen jälkeen Kuolleelle merelle. Siellä meitä odottaa vielä muutama laji, mitä Eilatin alueella ei näe. Illaksi ajamme Tel Aviviin ja suoralla yölennolla olemme Suomessa aikaisin aamulla 27.4.

Huhtikuu on Eilatissa jopa maaliskuuta mielenkiintoisempaa aikaa, kun uusia Saharan ylittäneitä muuttolintulajeja saapuu päivittäin ja niitä voi pudotuspäivinä kirjaimellisesti kuhista puskissa. Meillä on hyvät mahdollisuudet nähdä sirovarpushaukkojen ja valkosiipitiirojen lyhyet mutta kiihkeät päämuutot. Molempia voi huhtikuun lopulla nähdä jopa kymmenen tuhatta päivässä.

Aamuisin ennen aamiaista retkeilemme Eilatin kaupungin lähistön kohteilla. Aamiaisen jälkeen voimme tsekata petomuuttotilanteen Eilatin vuorilla tai suunnata muille kohteille. Hyvällä onnella näemme tuhansia haukkoja ja kymmeniä kotkia päivässä. Joinakin päivinä näkyvää muuttoa ei ole lainkaan, mutta aikahan ei Eilatissa käy pitkäksi. Suola-altaat, Punaisen meren ranta, rengastuskeskuksen lampi, pellot, aavikko, palmumetsät ja puistot eivät jätä ketään kylmäksi. Petolintuja pyörii kaikkialla ja lintulajeja on paljon. Teemme päiväretkiä lähiseudun kibbutseille ja aavikkokohteille.

Tuhansien muutolla levähtävien lintujen lisäksi näemme päivittäin paikallisia Lähi-Idän erikoisuuksia, kuten pikkumehiläissyöjiä, arabianbulbuleita, ja –timaleita, aavikkopyitä, useita erilaisia taskuja, kiuruja, isopurppuramedestäjiä ym. Lajien kirjo ja Eilatin olosuhteet tuottavat varmasti yllätyksiä. Aavikolla voi yli lentää vaikkapa sepelsieppo, ja leikkipuistosta voi löytää ruostepyrstöjä, ehkä jopa mustaruostepyrstöjä. Käymme etsimässä aavikkohuuhkajaa ja aavikkokehrääjää. Illat päättyvät usein Punaisen meren rantaan North Beachille.

Retkellä keskitymme lintujen ihailuun ja määrittämiseen kaikessa rauhassa. Vaikka retkeilemme leppoisasti sään ja lintujen mukaan, tulemme näkemään suurimman osan alueen erikoisuuksista. Kaikkea ei yhdellä retkellä näe, eikä se ole tämän retken tarkoituskaan. Lintulajeja on odotettavissa noin 200.

Tietoja matkasta:

Henkilömäärä
Mukaan mahtuu kuusi Tringan jäsentä ilmoittautumisjärjestyksessä. Matka varataan heti sen täytyttyä.

Hinta
1390€ sisältää lennot Helsingistä Tel Aviviin ja takaisin, hotellimajoitukset Eilatissa ja motellimajoituksen 20.-21.4. Zeelimissä, aamiaiset, kaikki retket ilmastoidulla pikkubussilla ja oppaan palvelut. Lisämaksusta yhden hengen huone. Retkeltä yli jääneet rahat käytetään Tringan harrastus- ja suojelutoimintaan.

Majoitus
Majoitumme mennessä yhden yön Kibbutz Zeelimin motellissa. Eilatissa yövymme hotelli Melodyssa. Majoituksiin sisältyy majoittuminen kahden hengen huoneissa ja aamiainen.

Sää
Eilatissa päivän ylin lämpötila on kuun lopussa keskimäärin mukavat noin 35C. Öisin on yllättävän kylmä, joten huppari on aamuisin tarpeen. Eilatissa tyypillinen navakka pohjoistuuli viilentää päivälläkin ja vaikka asteita on paljon, kuiva ilma ei tunnu niin kuumalta.

Matkaehdot
Tringa pidättää oikeuden hinnanmuutokseen, jos joudutaan tekemään uudelleenjärjestelyjä. Matka ei ole valmismatka, joten Tringa ei vastaa mahdollisista peruutuksesta syntyvistä kustannuksista. Muutokset majoituspaikoissa on mahdollisia. Henkilökohtainen matkavakuutus on suositeltava.

Opas ja ilmoittautuminen
Oppaana toimii Petro Pynnönen. Ilmoittautumiset ja lisätietoja: petropynnonen@hotmail.com. Matka tulee varmistaa heti retken täytyttyä.

 

Kuvia Tringan aiemmilta Eilatinretkiltä:

2014: https://goo.gl/photos/dkaD8LpVFKuesEN8A

2011: https://goo.gl/photos/TtBnJMsSTMV9tCTD9