Linturetki Etelä-Israeliin

Loading Map....

Aika
19.03.2019 - 26.03.2019 kello Koko päivä

Lähtöpaikka
Helsinki-Vantaan lentoasema

Luokat

Lähde mukaan ikimuistoiselle linturetkelle Etelä-Israeliin! Maaliskuussa Eilatin kautta muuttaa uskomattomat määrät lintuja. Nyt sinulla on mahdollisuus nähdä se itse! Retkeily Eilatin alueelle on uskomattoman rentoa, helppoa ja turvallista. Mielenkiintoista lajistoa on nähtävissä koko ajan ja runsaasti!

Maaliskuun loppupuoli on lajistoltaan vuoden monipuolisin aika Eilatissa. Se on helpoin aika nähdä aikaisista muuttajista mm. balkaninsieppo, ruostekurkkusirkku, mustakurkkukerttu ja vihermehiläissyöjä. Joitain talvilajejakin voi vielä olla paikalla, joten mm. kyproksenkerttuun ja aasiankiuruun on hyvät mahdollisuudet. Aavikkolajien pesintä on vielä tähän aikaan käynnissä ja useiden kiuru- ja hietakyyhkylajien näkeminen on varsin helppoa. Arokotkien ja hiirihaukkojen muutto on myös parhaimmillaan, ja vuorilla staijatessamme voimmekin osua keskelle tuhansien ja tuhansien hiirihaukkojen massaa. Lähes joka ilta lopetamme päiväretkemme North Beachille, jossa voimme sorsalintuvoittoisen merimuuton ohessa nähdä mm. riuttahaikaroita, kyyryhaikaran, nokiliitäjän, valkosilmälokkeja ja kihuja.

Retken aikana teemme yhden pidemmän päiväretken Kuolleelle merelle, jossa tutustumme alueen mielenkiintoiseen pesimälajistoon (mm. arabiankerttu, kalliosirkku, rotkopunavarpunen, tamariskivarpunen, papyruskerttunen ja lyhytpyrstökorppi). Käymme toki myös uimassa Kuolleessa meressä. Mikäli retkeläisillä on kiinnostusta nähdä lintujen rengastusta, niin voimme käydä yhtenä aamuna myös vierailemassa Eilatin lintuasemalla. Viikon retkeilyn jälkeen lajilistamme tulee näyttämään noin 200 lajia.

Retki toteutetaan yhteistyössä Avescapesin kanssa.

Mukaan mahtuu 12 henkilöä. Retki toteutetaan kuudella lähtijällä.

Hinta: 1750e/hlö tringalaisille, sisältäen suorat lennot Helsingistä, kuljetukset hotellille, hotellimajoitukset puolihoidolla 2 hengen huoneissa, kaikki retket pikkubussilla ja matkanjohtajien palvelut. 1hh lisämaksu 290e/hlö. Ei-tringalaisille hinta 1790e/hlö.

Oppaina: Avescapesin oppaat

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: marraskuun loppuun mennessä. Ryhmä täyttyy kuitenkin ilmoittautumisjärjestyksessä, eli kannattaa olla nopea.

Linkki retken sivulle ja ilmoittautumiseen: www.avescapestravels.com/2567695-israel-3-2019