Lintumatka Varanginvuonolle  

Loading Map....

Aika
28.06.2019 - 04.07.2019 kello Koko päivä

Lähtöpaikka
Rautatieasema

0 paikkaa vapaana

Luokat

28.6.-4.7. Lintumatka Varanginvuonolle

 

Paljon toivottu Varanginvuonon retki toteutuu tänä vuonna!

Retki on vain Tringan jäsenille.

Alustava ohjelma:

Pe 28.6. Lähtö yöjunalla Helsingistä.

La 29.6. Bussimatka Rovaniemi-Kaamanen. Pysähdymme muutamilla lintupaikoilla saadaksemme joitain keräkurmitsan ja kiirunan kaltaisia tunturi-Lapin lajeja listoillemme. Yövymme Neljän tuulen tuvalla perinteisellä taviokuurna- ja lapintiaispaikalla.

Su 30.6. Ennen aamiaista vielä hetki metsä-Lapin lintujen parissa, mutta suuntamme sitten Tenojokivarteen ja Norjan puolelle. Tutustumme Varanginvuonon perukan lintuihin, staijaamme Nessebyn kirkon legendaarisella meristaijipaikalla. Pikkukajavat, merikihut ja muut Varangin perusmerilajit tulevat toivottavasti jo tässä vaiheessa tutuiksi. Etsimme vesipääskyjä ja lapinkirvisiä Vadsöstä, ja yövymme Ekkeröyn kylässä kymmenientuhansien pikkukajavien naapurina.

Ma 1.7. Veneretki Hornöyalle Vardön edustalle. Hornöyä on mahtava merilintukolonia, jossa pesii tuhatmäärin lunneja, etelän- ja pohjankiisloja, karimetsoja, pikkukajavia ja muita merilintulajeja. Yöksi paluu Ekkeröyn kylään. (Huonon sään sattuessa maanantain ja tiistain ohjelmat vaihtavat paikkoja.)

Ti 2.7. Retki Hamningbergiin. Hamningberg on vanha pomorikylä, joka sijaitsee Varangin niemimaan äärimmäisessä kärjessä todellisessa maailmanlopun arktisessa maisemassa. Hamningberg ja sinne johtava tie ovat myös Euroopan mittakaavassa kovan luokan rariteettimagneetteja, ja siellä on tavattu mm. kaspiantylli, mustakulma-albatrossi, pikkukorppikotka ja Tringan retkellä 2004 löydetty ohjasnokitiira. Vaikka harvinaisuuksia ei tällä kertaa nähtäisikään, niin ainakin suuliin ja myrskylintuihin pääsee Hamningbergissä tavallisesti tutustumaan.

Ke 3.7. Lähtö aamulla Ekkeröyltä kohti Rovaniemeä. Ehdimme sanoa jäähyväiset Varangille Nessebyn kirkolla pienen aamustaijin muodossa, mutta muuten valtaosa päivästä kuluu bussissa matkalla kohti Rovaniemeä ja iltajunaa. MUOKKAUS: Ratatöistä johtuen bussilla Ouluun, josta junalla Helsinkiin.

To 4.7. Yöjuna perillä Helsingissä aamulla.

Oppaana: Johannes Silvonen (päivitys 9.3. – oppaaksi vaihtunut Johannes Silvonen)

Lähtöpaikka: Helsingin rautatieasema

Retkiaika: Lähtö pe 28.6. illalla, paluu 4.7. aamulla. Tarkat ajat lähetetään myöhemmin ilmoittautuneille.

Retken hinta: 610 euroa (hinta sis. juna-, bussi- ja venekyydit, majoitukset, yhden aamiaisen ja oppaan palvelut). Ennakkomaksu 200 e maksetaan Tringan retkitilille FI02 1572 3000 3515 85 viimeistään 28.2. Maksun viestiin retken nimi ja retkipäivämäärä sekä maksetun retkeläisen nimi/retkeläisten nimet. Ennakkomaksusta pidätetään Tringalle peruutuksesta aiheutuvat kulut jos retken peruu 28.2. jälkeen, ellei tilalle saada toista retkeläistä.

Ilmoittautuminen: Sitova netti-ilmoittautuminen viimeistään 28.2.2019

Tiedustelut: johannessilvonen (ät) hotmail.com

 

Omat ilmoittautumiset Ilmoittautumisohje

Ilmoittaudu tähän tapahtumaan

Tämä tapahtuma on täynnä.