Lintumatka Saksaan Vattimerelle

Loading Map....

Aika
30.09.2022 - 09.10.2022 kello Koko päivä

Lähtöpaikka
Vuosaaren satama

Luokat

Vattimeri on Saksan, Tanskan ja Hollannin rannikoille levittäytyvä vuorovesialue Pohjanmeren kaakkoisosissa. Alue on kansainvälisesti tärkeä hanhien, vesilintujen ja kahlaajien muutonaikainen lepäilyalue, minkä lisäksi myös sen pesimälinnusto on huikea.

Tringan syksyinen retki Vattimerelle  suuntautuu Saksaan, missä suuntaamme ensin Hoogen saarelle ja loppuhuipentumana vieraillaan Helgolandin kuuluisalla lintuasemasaarella. Lokakuun alussa alueella on vielä monipuolisesti esimerkiksi etelään suuntaavia kahlaajia, mutta sinne on jo saapunut talvehtijoita pohjoisempaa. Yleisiä lajeja tuohon aikaan ovat muun muassa sepelhanhi, ristisorsa, haapana, meriharakka ja tundrakurmitsa. Myös monenlaisia lokkilintuja on nähtävillä ja avosettien ja kapustahaikaroidenkin pitäisi vielä olla paikalla. Helgolandilla voi vastaan tullakin sitten melkein mitä vaan, esimerkiksi monia Siperiasta harhautuvia varpuslintuja nähdään saarella juuri tähän aikaan.

 

Kenelle: Retki on vain Tringan jäsenille

Oppaana: Harri Hölttä, Jaana Sarvala sekä paikallisoppaat Saksassa

Ajankohta: 30.9.-9.10.2022. Finnlinesin laiva lähtee Vuosaaren satamasta perjantaina
30.9. klo 16.15. Satamassa tulee olla vähintään tuntia ennen laivan lähtöä. Paluu Vuosaareen sunnuntaina 9.10. aikataulun mukaan klo 9.15.

Retken hinta: 1350/1450 euroa (+ auton kulut)/henkilö, mikäli saadaan järjestymään kimppakyydit. Mikäli Saksasta joudutaan vuokraamaan pikkubussi, tämän kulut lisätään vielä retkimaksuun.  Retkimaksu sisältää opastuksen, laivamatkat Helsingistä Travemündeen ja takaisin 2-4 hengen hytissä sekä majoitukset 6 yötä 4 eri kohteessa 2 hengen huoneissa, Saksassa saarille johtavien lauttojen maksut ja paikallisten oppaiden opastusmaksut. Alempi retkihinta on 4 hengen hyttiin majoittuvalta, korkeampi retkihinta on 2 hengen hyttiin majoittuvalta. Mahdollisuus myös varata ennakkoon ateriapaketti laivamatkoille hintaan yht. 140 e. Ateriapaketti sisältää kolme ateriaa per suunta.

Lisäksi tulevat auton kulut ja ateriakulut.

 

Ilmoittautuminen oheisen linkin kautta viimeistään 31.5. Maksa ilmoittauduttuasi 3 päivän sisällä varausmaksu 100 e Tringan retkitilille FI0215723000351585. Kirjoita maksun viestikenttän “Saksan matka 2022” sekä maksetun retkeläisen/maksettujen retkeläisten nimet. Loppumaksusta saat tarkemmat ohjeet myöhemmin, loppumaksu maksetaan 20.8. mennessä.

 

https://birdlife-lv.creamailer.fi/survey/yv7oqspts8igs

 

 

Retkipaikkojen täytyttyä voit ilmoittautua jonoon seuraavan linkin kautta:

 

https://birdlife-lv.creamailer.fi/survey/p2qr3wjzgyvhy

 

Tiedustelut: opastukset@tringa.fi