Lintumatka Bulgariaan PERUTTU

Loading Map....

Aika
22.08.2020 - 28.08.2020 kello Koko päivä

Lähtöpaikka
Helsinki-Vantaan lentoasema

Luokat

Elokuinen itäisen Euroopan Bulgaria on mielenkiintoinen yhdistelmä niin paikallisia erikoisuuksia kuin syysmuutolla olevia petolintuja ja muita etelään matkaavia mielenkiintoisia muuttolintuja. Viikon aikana tutustumme mm. Mustanmeren rannikolla esiintyviin arokiuruihin, lyhytvarvaskiuruihin, nunnataskuihin, alppikiitäjiin, paksujalkoihin, karimetsoihin, ruskosotkiin sekä mustajalkatylleihin. Petolintujen muuton pitäisi myös olla hyvässä vauhdissa ja meillä on hyvät mahdollisuudet päästä havaitsemaan mm. käärmekotkia, pikkukotkia, sirovarpushaukkoja, arohiirihaukkoja, arosuo- ja niittysuohaukkoja, ym.

Pikkuhaikara

Retken aikana havainnoimme itäisellä Balkanin alueella syysmuutolla olevia petolintuja, isoja parvia katto- ja mustahaikaroita sekä metsälajistoa, kuten tammi- ja vihertikkoja, balkanintiaisia ja etelänpuukiipijöitä. Myös järvet ja kosteikot ovat suuressa osassa retkeämme, joille kerääntyy mukavasti pelikaaneja, kiharapelikaaneja, ruskohaikaroita, rääkkähaikaroita, mustanmeren- ja kaitanokkalokkeja sekä hieta-, valkoposki- ja valkosiipitiiroja. Turkin rajalla sijaitsevalla Sakarin vuoristoalueella etsimme mm. keisarikotkaa, syyriantikkaa, arotaskua, punapäälepinkäistä ja pensassirkkua.

Mehiläissyöjä

Osallistujamäärä: max. 6 henkilöä + suomalainen matkanjohtaja

Oppaana: Mikko Oivukka. Retki toteutetaan yhteistyössä tunnetun  bulgarialaisen paikallisoppaan Neophron Toursin kanssa.

Lähtöpaikka: Helsinki-Vantaan lentoasema

Retkiaika: Tarkat ajat ilmoitetaan osallistujille myöhemmin, kun lentoaikataulut varmistuvat

Retken hinta: 1450 e. Hinta sisältää lennot Helsingistä, majoitukset, kuljetukset, ruokailut, paikallisoppaan palvelut sekä suomalaisen matkanjohtajan.

Ilmoittautuminen ja ennakkomaksu 350 e alkaen 8.12., viimeistään 28.2.2020 Evention kautta alla olevasta linkistä

https://tringa.tapahtumiin.fi/fi/

Lennot ostetaan heti, kun retki on täynnä.

Loppumaksusta lähetetään ohjeet osallistujille myöhemmin. Ennakkomaksu voidaan peruutustilanteessa palauttaa vain mikäli saadaan toinen lähtijä peruneen tilalle, Tringa kuitenkin pidättää ennakkomaksusta lentolipun nimenmuutoksesta koituneet kulut.

 

PÄIVITYS 29.1. Retki on täynnä. Voit ilmoittautua mahdollisten peruutuspaikkojen varalta jonoon sähköpostilla: retketÄTtringa.fi.

 

 

Tiedustelut: Lisätietoja sähköpostilla mikko.oivukka@gmail.com. Lue lisää paikallisoppaasta https://neophron.com/.

 

Vihertikka

 

Kuvat Mikko Oivukka