Kuusiluodon ja Vanhankaupunginselän lintu- ja kalaretki

Map Unavailable

Aika
29.01.2022 kello 11.00 - 13.00

Luokat

Katsomme talvikalastajia seuraavia lintuja, jotka tulevat jäälle syömään kalaa: merilokkeja ja korppeja. Merikotkat olivat talvella 2021 säännöllisesti jäällä seuraamassa kalastusta. Retken lopussa näemme talviverkkojen kokemisen. Retkellä kävellään jäällä (alueella jään paksuus 30-40 cm.). Suojasäällä kumisaappaat voivat olla tarpeen, jos jäällä on loskaa. Retken pituus noin 2 kilometriä, lisäksi matkat Kuusiluotoon ja takaisin.

Retkelle on pakollinen ilmoittautuminen. Kävelyretkille ei ole jonotusjärjestelmää. Mikäli täyteen varatulle retkelle on peruutusten myötä vapautunut paikkoja, niistä ilmoitetaan tapahtumakalenterissa retken tiedoissa 2-3 päivää ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Muistathan perua ilmoittautumisesi ellet pääsekään retkelle.

Retkellä noudatetaan THL:n suosituksia koronavirustartuntojen välttämiseksi. Ethän osallistu retkelle sairaana tai oireisena. Oppaan kaukoputki ei ole retkeläisten käytössä.

Katso retkitiedot tapahtumakalenterista vielä retkeä edeltävänä päivänä mahdollisten viime hetken muutosten varalta. Retki saatetaan joutua perumaan lyhyellä varoitusajalla.

PÄIVITYS 27.1. HUOM! Vedenkorkeus on ennusteen mukaan retkiaikaan sellainen, että Kuusiluodolle johtavat pitkokset saattavat olla veden alla. Jalkineiksi paras valinta on siis kumisaappaat tai muuten vettä pitävät varrelliset jalkineet ja liukkauden varalta nastat tai kävelysauvat.

 

Oppaana: Eero Haapanen

Retkiaika: Lähtö klo 11, paluu noin klo 13

Lähtöpaikka: Kuusiluodon huvilan ranta, saaren luoteisrannalla. Paikalle pääsee pitkospuita Pornaistenniemen ja Lammassaaren kautta, matkaa vajaa 2 km, tai Arabianrannasta jään yli jäällä olevia polkuja.

Ilmoittautuminen: viimeistään 27.1. klo 16 seuraavan linkin kautta

https://birdlife-lv.creamailer.fi/survey/9rfydhzlhnfto

Tiedustelut: opastukset@tringa.fi