Kotkaretki Virolahdelle

Loading Map....

Aika
15.10.2017 kello 07.00 - 20.00

Lähtöpaikka
Kiasman matkailuliikenteen pysäkki

4 paikkaa vapaana

Luokat

Virolahti on Suomen ykköspaikka kotkien havainnointiin. Parhaimmillaan saattaa taivaalla kaarrella kymmenen maakotkaa ja merikotkia vielä toiset kymmenen. Siihen päälle vielä muuttavat hanhet, haukat ja pikkulinnut, niin ei päivä voisi paremmin mennä kuulaan kirkkaana lokakuun päivänä. Paluumatkalla retkeilemme vielä mahdollisesti lintutilanteen mukaan Kotkan alueella.

Tarkista tapahtumakalenterista retkitiedot retkeä edeltävänä päivänä mahdollisten viime hetken muutosten varalta.

 

Oppaana: Aapo Salmela ja Johannes Silvonen

Lähtöpaikka: Kiasman matkailuliikennepysäkki, Mannerheiminaukio 2

Retkiaika: Lähtö klo 7:00. Paluu viimeistään klo 20:00.

Retken hinta: Tringan jäsen 35e/Tringan jäsen alle 29-vuotias tai opiskelija tai työtön 20e/ ei-jäsenet vastaavasti 45e/25e. Retkimaksu maksetaan Tringan retkitilille FI02 1572 3000 3515 85 viimeistään 12.10. Maksun viestiin retken nimi ja retkipäivämäärä sekä maksetun retkeläisen nimi/retkeläisten nimet

Ilmoittautuminen: Netti-ilmoittautuminen viimeistään 12.10.

Tiedustelut: aapo.salmela(ät)helsinki.fi

Viimehetken tietoa retkelle osallistuville (julkaistu 10.10. klo 13): Retkellä tarkkaillaan muuttavia petolintuja ja mahdollisuudet mm. maakotkan näkemiseen ovat hyvät. Kotkia on toistaiseksi muuttanut vielä kohtalaisen vähän, ja koska ennuste lupaa sadejakson päättymistä viikonlopuksi, ovat retken ennakko-odotukset korkealla. Pääkohde eli Virolahden Lakakallio on avonainen kalliokukkula, jolta petolintumuuttoa tarkkaillaan noin 4-5 tuntia. Lähimaasto on tyypillistä mäntykangasta, joten muuton lisäksi katseltavaa voi olla niukasti. Staijari (=muutontarkkailija) ei tunnetusti saappaita tarvitse eikä niiden mukaan ottaminen ole muutoinkaan välttämätöntä. Kävelymatkoja on noin kaksi. Näistä pisin on ehkä 400 metriä helpossa maastossa. Vaatetta kannattaa ottaa mukaan, mutta bussiin pääsee tarvittaessa lämmittelemään (on 400 m päässä), kun sopii asiasta kuljettajan kanssa.
Matkalla ei juurikaan ole mahdollisuuksia evästäydennyksiin, lämmintä juotavaa mukaan riittävästi!

Omat ilmoittautumiset Ilmoittautumisohje

Ilmoittaudu tähän tapahtumaan

Ilmoittautuminen tähän tapahtumaan on päättynyt, tai ei ole vielä alkanut.