Kevätretki Vallisaareen

Loading Map....

Aika
27.05.2018 kello 09.45 - 16.00

Lähtöpaikka
Kauppatori/Korkeasaaren lähtölaituri

Luokat

Tringa järjestää opastetun linturetken Vallisaareen. Sisä- ja ulkosaariston rajalla sijaitseva Vallisaari on vielä uusi ja monelle tuntematon linturetkikohde pääkaupungin edustalla. Retken ajankohta on hyvä myöhään saapuvien hyönteissyöjälintujen, kuten pikkusiepon, kultarinnan, kerttujen ja kerttusten havaitsemiseen. Lue viime vuoden retken retkikertomus tästä.

Sään salliessa seuraamme loppukevään muuttoa ja kiikaroimme merelle Aleksanterin patterilla, josta aukeaa näkymä niin ulkomerelle kuin myös kaupungin yli. Liikumme saaressa kävellen, kävelymatkaa kertyy retken aikana 3-5km, joten varaudu sopivin jalkinein ja muutenkin säänmukaisin (riittävän lämpimin) varustein. Saarelta löytyy kahvila, mutta myös omien eväiden mukaan ottaminen on suositeltavaa.

Retki soveltuu hyvin myös lintuharrastuksen vasta-alkajille. Lisätietoja Vallisaaresta: www.luontoon.fi/vallisaari

Retkelle mahtuu mukaan 25 osallistujaa. Retki toteutuu mikäli ilmoittautuneita on vähintään 10. Tarkista tapahtumakalenterista retkitiedot retkeä edeltävänä päivänä mahdollisten viime hetken muutosten varalta.

Oppaana: Johannes Silvonen ja Jari Laitasalo

Lähtöpaikka: Kauppatori, Suomenlinnan lautan lähtöpaikan vieressä

Retkiaika: Kokoontuminen lähtölaiturilla klo 9.45. Paluu Kauppatorille klo 16 mennessä (saaresta pääsee mantereelle tarvittaessa aikaisemminkin, lautta liikennöi tunnin välein).

Retken hinta: Tringan jäsen 15€; Tringan jäsen alle 29-vuotias/opiskelija/työtön 10€; Ei-jäsenet 20€.

Ilmoittautuminen: Tämän retken kohdalla kokeillaan uutta ilmoittautumis- ja retkimaksupalvelua. Aikaisemmasta poiketen retki-ilmoittauminen ja retken maksaminen tapahtuvat yhdellä kertaa saman palvelun kautta. Ilmoittautuminen ja retkimaksu täällä: https://tringa.tapahtumiin.fi/fi/

Retken varaustilanne 22.5. – retki on täynnä!

Tiedustelut: johannessilvonen(ät)hotmail.com