Kevätretki Kökariin

Loading Map....

Aika
20.05.2022 - 23.05.2022 kello Koko päivä

Lähtöpaikka
Galtby, Korppoo

Luokat

Toukokuussa ulkosaaristo on mitä parhain linturetkikohde, jossa lintujen tarkkailijaa hemmotellaan monin tavoin: käsillä on juuri kiivaana alkanut pesimäkausi sekä muutolta saapuvien lintujen massat. Myös harvinaisuuksien kohtaaminen on tähän ajankohtaan mahdollista: tervaleppälehdoista voi löytyä esimerkiksi sepelsieppoja ja kivikkomaastoista mustaleppälintuja. Arktisten vesilintujen yksi päämuuttolinja kulkee Kökarin pohjoispuolella ja sitä pääsee mukavasti staijaamaan vaikkapa kirkon lavalta. Myös saaren päätähdet, kirjokertut, saapuvat aivan näinä päivinä Kökariin aloittamaan pesimäpuuhiaan. Kökar tarjoaa erinomaiset puitteet täydelliseen lintuharrastuselämykseen.

Retkellä kuljetaan autoilla, tarvittaessa kimppakyydeillä. Kimppakyytiläiset osallistuvat autokuskin polttoaine- ja lauttamaksuihin. Mikäli lähdet omalla autollasi, varaa autopaikka laivalta HYVISSÄ AJOIN, ainakin pari viikkoa ennen retkeä.

Autopaikan varaus:

https://www.alandstrafiken.ax/fi/etusivu

Valitse ilmoittautumisen yhteydessä voitko tarjota kimppakyytiä tai tarvitsetko kimppakyydin.

 

Majoittuminen Kökarilla puolihoidolla (aamiainen ja päivällinen)  1 tai 2 hengen huoneessa Brudhäll Hotel&Restaurangissa.

Kökarissa on ruokakauppa parin minuutin kävelymatkan päässä hotellilta. Hotellin aulassa on yhteiskäyttöjääkaappi.

Valitse ilmoittautumisen yhteydessä, majoitutko 1 vai 2 hengen huoneeseen.

Valitse ilmoittautumisen yhteydessä, osallistutko yhteispäivällisiin ja ilmoita tarvittaessa mahdollinen erityisruokavaliosi.

Tarkempi retkiohjelma lähetetään ilmoittautuneille lähempänä retkeä.

Retki on vain Tringan jäsenille. Retkeläisillä on retken ajan BirdLifen tapaturmavakuutus, Vakuutus ei kata varusteille aiheutuneita vahinkoja, matkavakuutus onkin suotava.

 

Retki saattaa peruuntua lyhyelläkin varoitusajalla. Retkimaksu palautetaan kokonaisuudessaan, mikäli retki peruuntuu.

Retkiaika: Lähtö Korppoosta Galtbyn satamasta perjantaina 20.5. klo 10 lähtevällä laivalla.  Kökarissa ollaan klo 12.30. Paluu Kökarista maanantaina 23.5. klo 18.30 lähtevällä laivalla, joka on Galtbyssa noin klo 21.

Retken hinta: 425 e 2 hh:ssa majoittuvilta, 550 e 1 hh:ssa majoittuvilta. Lisäksi tulevat matkakulut. Retkimaksu sisältää opastuksen, oppaan kulut, majoituksen hotellitason huoneessa, aamiaisen lauantaina, sunnuntaina ja maanantaina, päivällisen perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina. Voit varata retken myös ilman päivällisiä, jolloin retkihinta 2 hh:ssa majoittuvalta on 350 e, 1 hh:ssa majoittuvalta 475 e.

Retken varausmaksu 30 e maksetaan Tringan retkitilille FI0215723000351585 kolmen päivän kuluessa ilmoittautumisesta. Kirjoita maksun viestikenttään “Kökar 2022 varausmaksu” ja nimesi. Jos maksat samalla kertaa toisenkin osallistujan retkimaksun, kirjoita maksun viestikenttään molempien osallistujien nimet. Loppumaksu maksetaan samalle retkitilille viimeistään 3.5.2022. Kirjoita maksun viestikenttään “Kökar 2022 loppumaksu!”. Retki-ilmoittautuminen on sitova, kun loppumaksu on maksettu. 3.5. jälkeen tulleesta peruutuksesta retkimaksua ei palauteta täysimääräisenä ellei retkelle saada mahdollisesta jonosta toista lähtijää tilalle.

Oppaana: Suvi Riihiluoma (Turun lintutieteellisen puheenjohtaja)

Ilmoittautuminen: viimeistään 3.5. oheisen linkin kautta:

https://birdlife-lv.creamailer.fi/survey/c6aubcbvmxcgi

Jos retki on täyteen varattu, kun yrität ilmoittautua, voit ilmoittautua jonoon.

Tiedustelut ja jonoon ilmoittautuminen: opastukset@tringa.fi