Kahlaajaretki Porin Yyteriin

Loading Map....

Aika
19.08.2017 kello 06.00 - 21.00

Lähtöpaikka
Kiasman matkailuliikenteen pysäkki

5 paikkaa vapaana

Luokat

Porin Yyteri on Suomen ykköskahlaajapaikka. Katseltavaa riittää koko päiväksi. Täällä jos missä pääsee tutustumaan sirrien, viklojen, kuirien ja kurmitsojen mitä moninaisimpaan pukujen kirjoon. Lisäksi väriä ja ääntä tuovat ristisorsat ja muut paikalliset erikoisuudet. Yyterin lietteiden lisäksi kierrellään muilla alueen lintupaikoilla olosuhteiden ja lintutilanteen mukaisesti. Kävelyä tulee noin 5 km. Maasto on kuitenkin helppoa ja pääkohteeseen pääsee pitkospuita pitkin. Meno- ja paluumatkalla on perinteisesti pysähdytty Humppilassa kahvilla, jossa voi myös täydentää eväitä.
Retkitietoja  päivitetään mm. vedenkorkeustiedoilla muutama päivä ennen lähtöä.

PÄIVITYS 17.8. Tämän hetken ennusteen mukaan retkelle on tulossa erinomainen sää: sadealue kulkee yli yön aikana ja pudottaa alas mahdollista kahlaajamuuttoa. Myös vedenkorkeus on optimaalinen eli noin -10 – +10cm välillä, jolloin lietettä on näkyvissä ja se on kosteaa. Retkellä on yleensä pärjännyt lyhytvartisilla kengillä, sillä suurin osa reitistä on pitkosta. Kävelymatka lietteen tornille on noin kilometri. Tornissa vietetään aikaa 4-5 tuntia lintutilanteesta riippuen.

Linja-auto pysähtyy Kiasmasta lähdön jälkeen Espoon Ikean liittymässä, Nummelan liittymästä (Porintie) ja Karkkilan ABC-Masuunilla.

 

Tarkista tapahtumakalenterista retkitiedot myös retkeä edeltävänä päivänä mahdollisten viime hetken muutosten varalta.

Oppaana: Mikko Savelainen p. 040 5877 278 ja Peter Buchert
Lähtöpaikka: Kiasman matkailuliikennepysäkki, Mannerheiminaukio 2
Retkiaika: Lähtö klo 6:00. Paluu noin klo 21:00
Retken hinta: 45 e/Alle 25-vuotiaat ja työttömät 20 e. Retkimaksu maksetaan Tringan retkitilille FI02 1572 3000 3515 85 viimeistään 16.8. Maksun viestiin retken nimi ja retkipäivämäärä sekä maksetun retkeläisen nimi/retkeläisten nimet
Ilmoittautuminen: Netti-ilmoittautuminen viimeistään 16.8.
Lisätietoja: mikko.savelainenÄTetkl.fi

Omat ilmoittautumiset Ilmoittautumisohje

Ilmoittaudu tähän tapahtumaan

Ilmoittautuminen tähän tapahtumaan on päättynyt, tai ei ole vielä alkanut.