Hoitotalkoot Vanhankaupunginlahdella

Loading Map....

Aika
04.08.2018 - 05.08.2018 kello Koko päivä

Lähtöpaikka
Vanhankaupunginlahti, Purolahden lintutorni

Luokat

Tringa järjestää hoitotalkoot Helsingin Vanhankaupunginlahdella. Talkoissa ennallistetaan umpeenkasvavia rantaniittyjä ja parannetaan kosteikkolintujen elinympäristöä. Paikalla niitetään ruovikkoa, kitketään jättipalsamia sekä karsitaan vesakkoa ja puustoa. Tervetuloa mukaan! Talkoisiin osallistuminen ei edellytä aikaisempaa talkookokemusta.

Tiedustelut ja ilmoittatumiset sähköpostitse: talkoot (ät) tringa.fi

Ohjeita talkoisiin saapuville:

Työskentelemme lauantaina 4.8. ja sunnuntaina 5.8., kovalla sateella talkoista luovutaan. Tieto mahdollisesta peruuntumisesta tai aikataulun muutoksista päivitetään tälle sivulle. Talkooväkeä odotetaan paikan päälle kumpanakin päivänä klo 9 (suositus) ja talkoopäivystys päättyy klo 15. Paikalla ei tarvitse olla koko aikaa, esimerkiksi parin tunnin työpanoskin on arvokas.

Ota mukaan:

Iso juomapullo, työhanskat, mielellään kumisaappaat. Helteelläkin pue pikemmin pitkälahkeiset housut kuin shortsit. Jos sinulla on työkaluja omasta takaa, kannattaa ottaa mukaan (vesuri, viikate, oksasakset – merkitse niiden varret nimelläsi). Aurinkoisella säällä auringolta suojautuminen on tärkeää, joten varaa mukaan: lakki/lippis tms. päähine, aurinkovoidetta ja/tai suojaavat vaatteet.

Paikan päällä:

Tringa järjestää paikan päälle jonkin verran juotavaa ja pientä purtavaa. Tringa toimittaa paikalle myös talkootyövälineitä ja työhanskoja. Tringan ja BirdLifen kautta tapahtumalla on tapaturmavakuutus. Kokoontumispaikoilla Purolahden lavalla sekä Hakalanniemellä päivystää talkoiden aikana talkoo-opas, joka neuvoo tehtävissä ja opastaa talkoisiin saapuvat oikeaan paikkaan.

Aloituspaikkoja on kaksi: Purolahden katselulava sekä Hakalanniemi. Aikaisempaa talkoo- ja etenkin niittokokemusta omaaville talkoolaisille suositellaan saapumista Hakalanniemelle. Uusille talkoolaisille ja kevyemmästä tekemisestä kiinnostuneille aloituspaikkana toimii Purolahden katselulava.

Purolahden katselulava karttapaikalla: Purolahti

Hakalanniemen aloituspiste (portti josta pääsee rantaniitylle) karttapaikalla: Hakalanniemi


Kuva © Taavi Sulander

 

Jaa tämä juttu:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email