Hangon lintuaseman avoimet ovet

Loading Map....

Aika
06.08.2016 kello 09.00 - 14.00

Lähtöpaikka
Hangon lintuasema

Luokat

Halias_Aleksi_Lehikoinen

 

Hankoniemen eteläkärjessä Uddskatanin luonnonsuojelualueella sijaitseva Hangon lintuasema avaa ovensa päiväksi yleisölle elokuun ensimmäisenä lauantaina. Päivän aikana yleisön on mahdollista tutustua aseman toimintaan, lintujen rengastukseen ja pian satavuotiaaseen asemarakennukseen.

Tapahtumaan voi osallistua kävelemällä Tulliniemen luontopolkua pitkin Tulliniemen eteläkärjen näköalakalliolle, josta lähtee opastettu kierros puolen tunnin välein klo 9.00 ja 14.00 välillä. Tasatunnein lähtevät retket ovat suomenkielisiä opastuksia ja puolelta lähtevät ruotsinkielisiä. Luonto-oppaan johdolla kuljetaan mm. lintuverkkojen ja havainnointibunkkerin kautta asemarakennuksen pihalle.

Tulliniemen eteläkärjessä on tapahtumapäivänä opasteita avoimien ovien päivästä. Aseman pihassa on mehutarjoilu. Tapahtuma on maksuton ja siihen kannattaa varautua sään mukaisella vaatetuksella sekä vaihtelevassa maastossa kävelemiseen soveltuvin jalkinein. Hangon lintuasemalle kuljetaan Tulliniemen luontopolkua pitkin, kävelymatka on yhteen suuntaan noin 3,5 kilometriä. Reitti on paikoin vaikeakulkuinen eikä sovellu liikuntaesteisille. Lisätietoja luontopolusta: tourism.hanko.fi/tulliniemen-luontopolku/

Tiedote avoimien ovien päivästä: http://www.tringa.fi/2016/07/avoimet-ovet-hangon-lintuasemalla/

Lisätiedot sähköpostitse: jarjestosihteeri (ät) tringa.fi

 

Halias_eteläkallio_Aleksi_Lehikoinen
Opastuskierrokset lähtevät puolen tunnin välein eteläkärjen näköalakalliolta.