Georgian Batumi ja Kaukasus

Loading Map....

Aika
07.09.2018 - 14.09.2018 kello Koko päivä

Lähtöpaikka
Helsinki-Vantaan lentoasema

0 paikkaa vapaana

Luokat

Petomuuttoa ja Kaukasuksen erikoisuuksia

Lähde Tringan linturetkelle Georgiaan syyskuussa, tämä on uusi retki Tringan retkitarjonnassa! Seuraamme petolintumuuttoa Batumin kaupungin ympäristössä Mustanmeren rannalla. Majoitumme Sakhalvashon kylässä, jossa sijaitsee myös Batumi Raptor Count -projektin tukikohta ja petolintumuuton laskentapiste. Projektin kahdelta laskenta-asemalta havaitaan joka syksy yli miljoona muuttavaa petolintua. Matkan ajankohtana voi paikalta nähdä kymmenientuhansien petolintujen päivämuuttoja – tuhansia mehiläis- ja haarahaukkoja, satoja suohaukkoja, pikkukotkia ja sirovarpushaukkoja ja lisäksi vielä muita kotkia- ja haukkoja, sininärhiä, mehiläissyöjiä, haikaroita jne.

Matkan ohjelmaan kuuluu myös retki Svanetian maakuntaan Kaukasus-vuorille, jossa vietämme kaksi yötä. Svanetian tavoitelajeina ovat mm. kaukasianteeri ja -lumikana, partakorppikotka, vuorileppälintu sekä rakkapunavarpunen.

Georgia on monipuolinen maa sekä luonnon että kulttuurinsa puolesta. Retkeilemme vaihtelevissa ympäristöissä Mustameren rannikon subtrooppiselta vyöhykkeeltä Suuren Kaukasuksen vuoristoon, joten viikon retkellä nähdään sekä eteläistä/kaakkoiseurooppalaista lajistoa, alpiinisia lajeja ja tietysti paljon petolintuja! Lisäksi pääsemme tutustumaan paikalliseen kulttuuriin sekä kansainväliseen Batumi Raptor Count -petolintuprojektiin. Georgialaiset tunnetaan sekä ruoanlaittotaidoistaan että vieraanvaraisuudestaan. Majoitumme majataloissa, jossa on täysylläpito. Kaukasuksen retken matkat taitetaan pikkubussilla Batumista Svanetiaan, paikanpäällä kuljetus vuorille maastokelpoisilla ajoneuvoilla. Georgia on vuoristoinen maa ja korkeuserot paikoitellen jyrkkiä. Liikumme pääosin helppokulkuisessa maastossa, mutta nousut muutonseurantapaikoille voivat paikoin olla hieman jyrkkiä.

Retki on vain Tringan jäsenille. Retkeläisillä tulee olla voimassaoleva matkavakuutus.

Oppaina: Johannes Silvonen ja Petro Pynnönen

Lähtöpaikka: Helsinki-Vantaan lentoasema

Retkiaika:  Lähtö 7.9.2018. Paluu 14.9.2018.

Retken hinta: 1590€, lisämaksusta yhden hengen huone. Ilmoittautumiset mahdollisimman pian, retkimaksu tulee maksaa kokonaisuudessaan heinäkuun loppuun mennessä. Retkimaksu maksetaan Tringan retkitilille FI02 1572 3000 3515 85. Maksun viestiin retken nimi ja retkipäivämäärä sekä maksetun retkeläisen nimi/retkeläisten nimet. Tringa pidättää oikeuden hinnanmuutokseen, jos joudutaan tekemään uudelleenjärjestelyjä. Matka ei ole valmismatka, joten Tringa ei vastaa mahdollisista peruutuksesta syntyvistä kustannuksista.

Lisätietoja: johannessilvonen(ät)hotmail.com -tai- petropynnonen(ät)hotmail.com

 

Omat ilmoittautumiset Ilmoittautumisohje

Ilmoittaudu tähän tapahtumaan

Tämä tapahtuma on täynnä.