Lintusää 26.–28.10.2016: Vaihtelevaa säätä viimeisille muuttajille

Jarmo Koistisen laatima lintusää Tringan alueelle:

Lähiaikoina viimeisille muuttajille ja retkeilijöille koittaa hyvin vaihtelevia säitä. Idän harvinaisuusvirtaus loppui tänään, ja erityisesti tulevana yönä sekä ensi viikolla niitä poistuu tavallisten lajien myötä pois Suomesta.

Ke: Enimmäkseen on kohtalaista pohjoistuulta ja melko pilvistä sekä viileää. Aamupuolella ja idässä heikot vesi- ja räntäsateet ovat todennäköisiä. Pitkästä aikaa hyvä myötätuuli, joka laittaa muuttajia liikkeelle aamu- ja iltayöllä sekä päivällä.

To: Enimmäkseen kohtalaista, merellä navakkaa, etelän ja lounaan välistä tuulta, pilvistä ja yleisesti vesisadetta, etenkin iltapuolella. Sää lauhtuu ja muuttosää huononee selvästi keskiviikosta.

Pe: Kohtalaista-navakkaa etelätuulta, pilvistä ja melko jatkuvaa vesisadetta. Iltapäivän ja illan kuluessa tuuli kääntyy lännestä alkaen luoteeseen samalla, kun sää selkenee ja yömuutto viriää.

La–su, arvio: Kohtalaista-navakkaa luoteenpuoleista tuulta, joka sunnuntaina vähitellen heikkenee ja kääntyy pohjoiseen. Selkeää-puolipilvistä mutta etenkin merellä sadekuurot mahdollisia. Hyvä retkisää ja aika hyvä muuttosää.

Jaa tämä juttu:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email