Lintusää 24.–26.5.2015: Hyvät muuttosäät jatkuvat

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:

Hyvät muuttosäät jatkuvat arktikalle ja loppukevään yömuuttajille lähes jatkuvasti, joten suuria muuttopatoutumia ja -ryntäyksiä ei muodostu. Mustalinnun, allin ja valkoposkihanhien muuttoa on vielä, mutta päämassat ovat menneet; sepelhanhien, kuikkalintujen, tundrakurmitsojen ja suosirrien päämassa on tulossa. Myötätuulessa ja poutasäissä arktisia kahlaajia yleensä näkyy vähän, vaikka muutto korkeuksissa on kovaa.

Su: Enimmäkseen kohtalaista lounaistuulta, joka iltapäivällä on rannikolla ja merellä länsilounaasta ja navakkaa. Selkeää-puolipilvistä, aamulla pieni sateen mahdollisuus; hyvä muuttosää arktikalle sekä yömuuttajille.

Ma: Puolipilvistä-selkeää; illalla pilvisyys lisääntyy. Lännessä pieni sateen mahdollisuus. Enimmäkseen heikkoa etelänpuoleista tuulta ja hyvää tulosäätä kaikille muuttajille.

Ti, epätarkka ennuste: Kuuma harvinaisuusputki lähestyy kaakosta. Todennäköisesti etelän ja kaakon välistä tuulta, melko pilvistä ja päivän kuluessa enenevä sateen mahdollisuus. Hyvää pudotus- ja harvinaisuussäätä, arktikalle kohtalaista säätä.

Jatko: Kuuma putki kulkee jälleen kerran Suomen itärajaa hipoen pohjoiseen. Venäjällä on hellettä ja kaakon harvinaisuuksia, mutta myös tänne tihkuu hyviä lajeja rintaman läpi. Ke jälkeen jälleen hyvää lounaanpuoleista arktikavirtausta.