Lintusäätiedote Tringan alueelle 4.–7.10.2014: Sää suosii sorsamuuttoa ja idän harvinaisuuksia

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:

Vahva sulkukorkeapaine asettuu Suomen lähelle, mikä suosii sorsamuuttoa ja idän harvinaisuuksien tuloa. Lämmin sää pitää harhailijat elossa.

La: Heikkoa, suunnaltaan vaihtelevaa tuulta, varsinkin idässä pilvistä ja paikoin heikkoa sadetta, eniten aamulla ja idässä. Hyvä vesilintumuuttosää (muutto voimakkain yöllä) sekä yöllä myös hyvä pikkulintujen pudotussää.

Su: Heikkoa, merellä kohtalaista kaakonpuoleista tuulta, joka päivällä kääntyy itään ja voimistuu merellä ajoittain jopa navakaksi. Vaihtelevaa pilvisyyttä ja erinomaista vesilintumuuttosäätä, joskin muuton pääosa menee yöllä.

Ma–ti: Heikkoa, merellä kohtalaista idän ja kaakon välistä tuulta, selkeää tai puolipilvistä ja hyvää idän harvinaisuussäätä.