Lintusäätiedote 25.–30.9.2014: Muuttosää heikkenee

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:

Lyhytaikainen pohjoinen muuttovirtaus vaihtuu nyt lauhoihin ja voimakkaisiin lounaanpuoleisiin tuuliin; muuttosää heikkenee keskimäärin selvästi; merivesi kohoaa. Torstain ennusteissa on paikallista epävarmuutta, koska pienehköjen sade- ja tuulialueiden tarkka ajoitus ja sijainti ovat vaikeita ennustettavia.

To: Aamulla rannikolla ehkä hetken heikkotuulista, mutta pian navakkaa lounaistuulta merellä, pilvistä ja etenkin alueen länsiosissa yleisesti sadetta. Iltapäivällä tuuli heikkenee vain vähän ja sateet vähenevät varsinkin idässä.

Pe: Aamulla heikkoa-kohtalaista suunnaltaan vaihtelevaa tuulta ja poutaa; iltapäivällä vähitellen merellä navakaksi voimistuvaa lounaistuulta; vaihtelevaa pilvisyyttä ja poutaa; yöllä sadetta.

La: Merellä enimmäkseen navakkaa lännenpuoleista tuulta, vaihtelevaa pilvisyyttä ja poutaa.

Su-ti, arvio: lännenpuoleiset tuulet heikkenevät, sää on poutaista ja vähitellen paikalliselle muutolle yhä parempaa, koska korkeapaineen selänne saapuu lounaasta Suomeen. Arktisen muuton purkauksia Suomeen ei kuitenkaan kehity.