Lintusää 23.-26.5.: sää viilenee

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:  

Kuuma putki jatkuu vielä viikonloppuna, sitten palaamme normaalitilaan, joka ei suosi harvinaisuuksien saapumista muualta kuin Vienanmeren suunnasta.

pe-la: Heikkoa-kohtalaista kaakkoistuulta, hellettä, verraten selkeää ja melko hyvää arktikasäätä sekä erittäin hyvää harvinaisuuksien tulosäätä.

su: Heikkoa-kohtalaista etelän ja lounaan välistä tuulta, vaihtelevaa pilvisyyttä ja yöstä alkaen paikoin ukkoskuuroja. Erinomaista arktikasäätä sepelhanhille sekä pudotuskeliä yömuuttajille. Vielä hiostavan lämmintä ilmamassaa.

ma: Sää alkaa viiletä, tuuli kääntyy vähitellen lännen kautta pohjoiseen ja voimistuu merellä kohtalaiseksi-navakaksi. Tämän hetken ennusteessa kuitenkin poutaa. Arktika-, harvinaisuus- ja yömuuttosää alkavat huonota, mutta maastossa on toki jo aiemmin saapuneita erikoisuuksia löydettäväksi.

ti-to, arvio: Merialueilla navakkaa koillistuulta, viileähköä korkeapainesäätä ja poutaa. Tuuli jumittaa muutot, mutta on mahdollista että se vain pudottaa sirrit ja tundrakurmitsat pintaan. Sepelhanhia tuskin menee.