Lintusäätiedote Tringan alueelle 15.5.-17.5.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote:

Suomen lähistölle alkaa vahvistua korkeapaine, joka parin päivän päästä työntää meille lämmintä ilmaa idästä-kaakosta – lopultakin kunnolla ja päiväkausiksi.

Tilanne on aivan erinomainen kaakkoisille ja itäisille harvinaisuuksille; saapuu pikkusieppoja, kuhankeittäjiä, idänuunilintuja, viitakerttusia sekä mahdollisesti pikkukultarintoja, punajalkahaukkoja, arohyyppiä ja muita idän ihmeitä. Sen sijaan arktiselle muutolle on huomisen jälkeen Itämerellä vastavirtausta.

ke: Heikkoa, suunnaltaan vaihtelevaa tuulta ja melko selkeää . Hyvä yö- ja arktisen muuton sää. Merellä pieni sumuriski.

to: Aluksi heikkoa, iltaa kohti merellä kohtalaiseksi, jopa navakaksi voimistuvaa idän ja koillisen välistä tuulta, joka estää arktista muuttoa. Verraten selkeää.

pe: Enimmäkseen kohtalaista idän ja koillisen välistä lämmintä ja poutaista tuulta, joka jarruttaa arktista muuttoa, mutta työntää meille harvinaisuuksia idästä.

loppuviikko: Idän kuuma harvinaisuusputki on parhaimmillaan. Sisämaassa on hellettä ja ukkosluonteisten kuurojen mahdollisuus kasvaa. Hyvin erikoisia harvinaisuuksia voi tulla kaukaa kaakosta ja idästä. Arktisen muuton sää paranee hiljalleen.