Tapahtumakalenteri päivitetty

Tringan tapahtumakalenteri on päivitetty tämän vuoden osalta. Retkiä järjestetään tänä vuonna yhteensä 44, joukossa niin uusia ulkomaanretkiä kuin kotimaan kohteita. Joukossa on lukuisia lyhyitä kävelyretkiä Helsingin lähimaastossa joissa pääsee hyvin tutustumaan lintuharrastukseen ja lähiauleiden lintukohteisiin. Oiva tapa aloittaa lintuharrastus! Bussiretkillä käydään eteläisen Suomen parhaimmilla lintupaikoilla, päivän aikana ehditään nähdä lukuisia lintulajeja ja vierailla monessa paikassa.

Kevään osalta uusia retkiä ovat Liettuan pääsiäisretki ja Haltialan aarnimetsän kierros. Talviurheilusta nauttiville on tarjolla hiihtoretki helmikuussa Haltialassa. Viime vuosien menestyksekäs Ahvenanmaan retki järjestetään uudelleen. Perinteikäs Kuivasaaren arktikaretki sijoittuu tänä vuonna tavallista aikaisempaan ajankohtaan, muuttolajisto saattaakiin olla hieman toisenlainen tänä vuonna. Kesän osalta Huippuvuorten retki tarjoaa varmasti unohtumattoman elämyksen.

Syyspuolen uutuutta edustaa Tähtitorninmäen puistoretki, Länsirannikon retki sekä Pinnaretki. Länsirannikolle ei ole aikaisemmin järjestetty retkeä syksyisin, vaikka Pohjanlahden rannikkoa pitkin muuttaa runsaat määrät lintuja. Useat lajit myös kerääntyvät hyvin Lounais-Suomen mataliin merenlahtiin. Pinnaretki tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden nähdä Suomessa harvinaisen linnun. Kohteet retkellä määräytyvät siis sen mukaan missä päin harvinaisia lintuja on liikkeellä. Retkivuoden päättää perinteinen Hangon Joutsenretki sekä Jurmon & Utön Jouluretki.

Retkille ovat tervetulleet kaikki linnuista kiinnostuneet. Edulliset ja laadukkaat retket tarjoavat mitä parhaimman mahdollisuuden monipuoliseen linturetkeilyyn. Useimmilla retkillä on jäsen- ja juniorialennus. Lisätietoa retkistä ja niille ilmoittautumiseen löytyy tapahtumakalenterista: www.tringa.fi/fi -> toiminta -> tapahtumakalenteri -> retket.