Lintusäätiedote Tringan alueelle 11.-14.10.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:

Syksy etenee, ja muuttajat vähenevät. Loppuviikolla hyvää tyhjennyssäätä on tulossa viileän pohjoisvirtauksen muodossa. Vienanmeren seudulla satelee ajoittain jo räntää ja lunta.

Ti-ke: Mantereella enimmäkseen heikkoa-kohtalaista, merellä ajoittain (etenkin iltapäivisin ja Hangon suunnalla) navakkaa lännenpuoleista tuulta. Vaihtelevaa pilvisyyttä ja kohtalainen kuurosateiden mahdollisuus. Kohtalainen aamumuuttosää.

To-pe: Pohjoisenpuoleista viileää virtausta sekä Uudellamaalla että Suomen koillis- ja itäpuolella, enimmäkseen poutaa ja vähitellen yhä selkeämpää. Erinomaista muuttosäätä kaikille linturyhmille, myös alleille ja tundrahanhille, mutta tuulen suunnan takia tämäkin arktinen muutto menee taas valtaosaksi Suomen itärajan takana.